Видео - анализа: Мурињови тимови су најгоре "пеналџије"?!

Португалац је можда тренер који има најгори скор када је у питању "пенал лутрија". Само једном је његов тим победио!

Фудбал 30.10.2015 | 15:20
Видео - анализа: Мурињови тимови су најгоре "пеналџије"?!

Срећа!

Рећи ће многи када изгубе у "рулету" наизменичног шутирања са 11 метара.

Челси Жозеа Муриња поражен је у среду у Купу од Стоука након бољег извођења пенала, а то је чак осми пораз "плаваца" ове сезоне. Португалцу се већ дуже време озбиљно "дрма клупа", али након јучерашње партије његовог тима - он уопште није незадовољан.

Наравно, није одушевљен што је његов тим тако рано елиминисан из овог важног такмичења за све енглеске навијаче, али не очајава јер је његов тим, како он каже, играо фантастично. Срећу је кривио за непостизање, како он каже, четири или пет голова у регуларном делу утакмице, али се не њу "није извлачио" када су у питању пенали.

Челси је био "у игри" и у последњој серији, а Еден Азар је био последњи од првих пет играча који су изводили пенале. Међутим, своју лошу форму потврдио је новим лошим ударцем који је Џек Батланд одбранио, а Мурињо је у потпуности стао у његову заштиту.

Оно што је занимљиво у целој овој причи око једанаестераца, када се деси да они одлучују победника након 120 минута игре, јесте то да Жозе Мурињо заиста није миљеник среће, ако она постоји у таквим ситуацијама?

У среду је то било седми пут да тимови које води "Специјални" играју "пенал лутрију" и ШЕСТИ пут да су поражени!

Пре тачно 10 година и 1 дан, ту црну серију почео је против екипе Чарлтона, такође у Купу, а Челси је поражен на пенале (5-4), а једини промашај, и то у последњој серији, је дело Роберта Хута.

Најболнија елиминација, бар када је у питању клупа Челсија, десила му се 2007. године у полуфиналу Лиге шампиона. Како су оба тима по једном код куће победила по 1:0, одлучивали су пенали, а Челси је поново био поражен.

Промашаји Робена и Жеремија коштали су Челси финала Лиге шампиона те године, које је касније освојио Милан.

Исте године Мурињов Челси изгубио је пенале против Манчестер јунајтеда у Комјунити Шилду. После регуларног дела игре било је 1:1, али онда су Клаудио Пизаро, Шон-Рајт Филипс и Френк Лампард промашили своје пенале, што је значило да трофеј иде у руке "ђаволима".

Неколико месеци после тога Мурињо је отпуштен.

Среће, или нечег другог, није имао ни у Реал Мадриду. Као тренер овог клуба једном се суочавао са пенал серијом и изгубио.

Као и са Челсијем, то се десило у полуфиналу Лиге шампиона. Након што су оба тима по једном победила резултатом 2:1, приступило се извођењу једанаестераца, а Мурињови играчи су поново промашивали као од шале...

Ову пенал серију сигурно памтите по невероватним одбранама Мануела Нојера, али и о промашају Серхија Рамоса који је данима после тога био атракција на друштвеним мрежама, па се често у случају толиких промашаја може рећи да је играч извео пенал "у Рамосовом стилу".

Да ли је та лопта на крају завршила само ван стадиона, или ипак на Месецу, не знамо, али знамо да је исти ривал био кобан по Жозеа Муриња, али у Челсију, у његовом другом мандату.

Преузео је екипу након што је Рафаел Бенитез са њима освојио Лигу Европа, али је поражен након лошијег извођења пенала.

Челси је изгубио ПОНОВО у последњој пенал серији, када су сви играчи пре оног десетог постигли гол, а "кривац" је био Ромелу Лукаку, који се неколико дана после тога спаковао и отишао у Евертон. Против своје воље.

Једном је Мурињо и победио...

На клупи Интера, на којој му је ионако све ишло од руке, победио је у италијанском Супер Купу екипу Роме.

Станковић је у трећој серији промашио пенал, али је Франческо Тоти "продужио" извођење пенала, пошто је у последњој серији и он промашио. Касније је промашио и Жуан, а Хавијер Занети Интеру донео трофеј, а Мурињу, до сада, једину победу "на пенале".

Да ли је у питању срећа, лош избор играча или немогућност да мотивише своју екипу у тим тренуцима - не знамо, али знамо да, бар у овоме, Мурињо уопште није "специјалан".

Коментари / 0

Оставите коментар