Video - analiza: Murinjovi timovi su najgore "penaldžije"?!

Portugalac je možda trener koji ima najgori skor kada je u pitanju "penal lutrija". Samo jednom je njegov tim pobedio!

Fudbal 30.10.2015 | 15:20
Video - analiza: Murinjovi timovi su najgore "penaldžije"?!

Sreća!

Reći će mnogi kada izgube u "ruletu" naizmeničnog šutiranja sa 11 metara.

Čelsi Žozea Murinja poražen je u sredu u Kupu od Stouka nakon boljeg izvođenja penala, a to je čak osmi poraz "plavaca" ove sezone. Portugalcu se već duže vreme ozbiljno "drma klupa", ali nakon jučerašnje partije njegovog tima - on uopšte nije nezadovoljan.

Naravno, nije oduševljen što je njegov tim tako rano eliminisan iz ovog važnog takmičenja za sve engleske navijače, ali ne očajava jer je njegov tim, kako on kaže, igrao fantastično. Sreću je krivio za nepostizanje, kako on kaže, četiri ili pet golova u regularnom delu utakmice, ali se ne nju "nije izvlačio" kada su u pitanju penali.

Čelsi je bio "u igri" i u poslednjoj seriji, a Eden Azar je bio poslednji od prvih pet igrača koji su izvodili penale. Međutim, svoju lošu formu potvrdio je novim lošim udarcem koji je Džek Batland odbranio, a Murinjo je u potpunosti stao u njegovu zaštitu.

Ono što je zanimljivo u celoj ovoj priči oko jedanaesteraca, kada se desi da oni odlučuju pobednika nakon 120 minuta igre, jeste to da Žoze Murinjo zaista nije miljenik sreće, ako ona postoji u takvim situacijama?

U sredu je to bilo sedmi put da timovi koje vodi "Specijalni" igraju "penal lutriju" i ŠESTI put da su poraženi!

Pre tačno 10 godina i 1 dan, tu crnu seriju počeo je protiv ekipe Čarltona, takođe u Kupu, a Čelsi je poražen na penale (5-4), a jedini promašaj, i to u poslednjoj seriji, je delo Roberta Huta.

Najbolnija eliminacija, bar kada je u pitanju klupa Čelsija, desila mu se 2007. godine u polufinalu Lige šampiona. Kako su oba tima po jednom kod kuće pobedila po 1:0, odlučivali su penali, a Čelsi je ponovo bio poražen.

Promašaji Robena i Žeremija koštali su Čelsi finala Lige šampiona te godine, koje je kasnije osvojio Milan.

Iste godine Murinjov Čelsi izgubio je penale protiv Mančester junajteda u Komjuniti Šildu. Posle regularnog dela igre bilo je 1:1, ali onda su Klaudio Pizaro, Šon-Rajt Filips i Frenk Lampard promašili svoje penale, što je značilo da trofej ide u ruke "đavolima".

Nekoliko meseci posle toga Murinjo je otpušten.

Sreće, ili nečeg drugog, nije imao ni u Real Madridu. Kao trener ovog kluba jednom se suočavao sa penal serijom i izgubio.

Kao i sa Čelsijem, to se desilo u polufinalu Lige šampiona. Nakon što su oba tima po jednom pobedila rezultatom 2:1, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a Murinjovi igrači su ponovo promašivali kao od šale...

Ovu penal seriju sigurno pamtite po neverovatnim odbranama Manuela Nojera, ali i o promašaju Serhija Ramosa koji je danima posle toga bio atrakcija na društvenim mrežama, pa se često u slučaju tolikih promašaja može reći da je igrač izveo penal "u Ramosovom stilu".

Da li je ta lopta na kraju završila samo van stadiona, ili ipak na Mesecu, ne znamo, ali znamo da je isti rival bio koban po Žozea Murinja, ali u Čelsiju, u njegovom drugom mandatu.

Preuzeo je ekipu nakon što je Rafael Benitez sa njima osvojio Ligu Evropa, ali je poražen nakon lošijeg izvođenja penala.

Čelsi je izgubio PONOVO u poslednjoj penal seriji, kada su svi igrači pre onog desetog postigli gol, a "krivac" je bio Romelu Lukaku, koji se nekoliko dana posle toga spakovao i otišao u Everton. Protiv svoje volje.

Jednom je Murinjo i pobedio...

Na klupi Intera, na kojoj mu je ionako sve išlo od ruke, pobedio je u italijanskom Super Kupu ekipu Rome.

Stanković je u trećoj seriji promašio penal, ali je Frančesko Toti "produžio" izvođenje penala, pošto je u poslednjoj seriji i on promašio. Kasnije je promašio i Žuan, a Havijer Zaneti Interu doneo trofej, a Murinju, do sada, jedinu pobedu "na penale".

Da li je u pitanju sreća, loš izbor igrača ili nemogućnost da motiviše svoju ekipu u tim trenucima - ne znamo, ali znamo da, bar u ovome, Murinjo uopšte nije "specijalan".

Komentari / 0

Ostavite komentar