Анализа: Балкански бисери су нове звијезде Евролиге!

Реномирани кошаркашки сајт „Еурохупс.нет" објавио је листу на којој се налази шест младих играча који су нове звезде Евролигашког такмичења. Велику већину на листи чине играчи са Балкана.

Кошарка 30.10.2015 | 18:20
Анализа: Балкански бисери су нове звијезде Евролиге!

Од српских кошаркаша на листи се налази играч Црвене звезде, Бориша Симанић (17). Он заузима пето место. Када играч који још нема 18 година дебитује у Евролиги, уобичајено је да игра неколико минута, како би стекао искуство. Међутим, то није случај са Симанићем. У свом дебију за Цервену звезду против актуелног шампиона Реал Мадрида, одиграо је чак 28 минута и забележио 10 поена, имао је четири скока и две блокаде. Сјајан учинак младог кошаркаша који се понашао на терену као да има 27 а не 18 година, стоји на поменутом сајту.

Џенан Муса (16) заслужио је прво место на листи, као један од најмлађих играча који је дебитовао у овом такмичењу. Свој први наступ забележио је играјући за Цедевиту против Олимпијакоса. За пет минута проведених на терену постигао је четири поена.

Одмах иза њега је Лука Дончић (16) који је пре неколико месеци постао најмалађи играч у редовима Реала из Мадрида, а против Химкија у првом колу Евролиге, бек Словеније, забележио је свој деби.

На трећем месту је још један играч Мадриђана, Дино Радончић (16). Овај млади Зрењанинац свој први наступ у Евролиги забележио је против Звезде, када га је Пабло Ласо убацио на терен последња два минута.

Висент Коле, тренер Стразбура против Црвене звезде у Београду, убацио је у игру свог тинејџера Френка Нтиликину (17). Одиграо је 12 минута за своју екипу и заслужио је да се нађе на четвртом месту ове листе.

Последњи на листи је Драган Бендер (18), момак рођен у Босни. Игра за екипу Макаби Тел Авива, а прве наступе у Евролиги уписао је против ЦСКА.

Коментари / 0

Оставите коментар