Полиција испитује еx капитена Звезде о намјештању!

Према писању "Вечерњих новости", прво ће на разговор Никола Мијаиловић, па Звездан Терзић и Никола Бељић. "Није било намештено јер ја нисам хтео", каже некадашњи капитен црвено-белих.

Фудбал 29.10.2015 | 22:15
Полиција испитује еx капитена Звезде о намјештању!

Никола Мијаиловић открио је недавно да је директор Црвене звезде Звездан Терзић тражио од њега да намести утакмицу против Вождовца и да с тим у вези да контактира једног од играча "змајева".

Некадашњи бек црвено-белих открио је да је одбио да то уради, истрајавши у тврдњама да је Терзић тражио од њега да поступи нечасно. Због тих навода, разговараће и са надлежним органима.

"Полиција је добила налог од Првог основног тужилаштва да испита Николу Мијаиловића, бившег капитена Црвене звезде, који је оптужио председника клуба Звездана Терзића да га је терао да намести утакмицу са Вождовцем. Овим се број утакмица, које истражује Управа криминалистичке полиције МУП Србије, а за које се сумња да су намештене, попео на четири", пишу "Вечерње новости".

Наведени меч завршен је без победника, резултатом 2:2, а полиција је, по налогу тужилаштва, до сада истраживала три спорне утакмице ОФК Београда, против Звезде, Доњег Срема и Борца из Чачка. Сада је предмет истраге и меч црвено-белих и "змајева".

"У два од четири дуела, као актер намештања помиње се директор Звезде Звездан Терзић", пише лист.

Први оперативац Звезде неколико је пута демантовао да је учествовао у нечасним радњама и изражавао спремност да сарађује са истражним органима. Према информацијама "Новости", и он ће ускоро о свему разговарати са полицијом.

У интервјууу "Новостима", Мијаиловић је рекао да до сада није добио никакав позив надлежних.

"Дао сам изјаву само дисциплинској комисији Фудбалског савеза Србије. Ту сам све објаснио. Рекао сам да ми је Терзић тражио да играча Вождовца Николу Бељића наговорим да 'повуче ручну кочницу'. Меч није намештен зато што ја нисам хтео да буде намештен, јер се никада у каријери нисам бавио тим стварима. Сад чекам позив полиције. Спреман сам да идем и на полиграф", поновио је раније изречене тврдње некадашњи капитен Звезде, који се није растао са клубом у добрим односима.

Полиција ће, на предлог тужилаштва, саслушати и Бељића.

Ове јесени, играчи и функционери ОФК Београда били су саслушавани у оквиру ове предистраге, у својству грађана. Сви су негирали да је било намештања утакмица са Црвеном звездом, Доњим Сремом и Борцем.

Коментари / 0

Оставите коментар