Policija ispituje ex kapitena Zvezde o namještanju!

Prema pisanju "Večernjih novosti", prvo će na razgovor Nikola Mijailović, pa Zvezdan Terzić i Nikola Beljić. "Nije bilo namešteno jer ja nisam hteo", kaže nekadašnji kapiten crveno-belih.

Fudbal 29.10.2015 | 22:15
Policija ispituje ex kapitena Zvezde o namještanju!

Nikola Mijailović otkrio je nedavno da je direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić tražio od njega da namesti utakmicu protiv Voždovca i da s tim u vezi da kontaktira jednog od igrača "zmajeva".

Nekadašnji bek crveno-belih otkrio je da je odbio da to uradi, istrajavši u tvrdnjama da je Terzić tražio od njega da postupi nečasno. Zbog tih navoda, razgovaraće i sa nadležnim organima.

"Policija je dobila nalog od Prvog osnovnog tužilaštva da ispita Nikolu Mijailovića, bivšeg kapitena Crvene zvezde, koji je optužio predsednika kluba Zvezdana Terzića da ga je terao da namesti utakmicu sa Voždovcem. Ovim se broj utakmica, koje istražuje Uprava kriminalističke policije MUP Srbije, a za koje se sumnja da su nameštene, popeo na četiri", pišu "Večernje novosti".

Navedeni meč završen je bez pobednika, rezultatom 2:2, a policija je, po nalogu tužilaštva, do sada istraživala tri sporne utakmice OFK Beograda, protiv Zvezde, Donjeg Srema i Borca iz Čačka. Sada je predmet istrage i meč crveno-belih i "zmajeva".

"U dva od četiri duela, kao akter nameštanja pominje se direktor Zvezde Zvezdan Terzić", piše list.

Prvi operativac Zvezde nekoliko je puta demantovao da je učestvovao u nečasnim radnjama i izražavao spremnost da sarađuje sa istražnim organima. Prema informacijama "Novosti", i on će uskoro o svemu razgovarati sa policijom.

U intervjuuu "Novostima", Mijailović je rekao da do sada nije dobio nikakav poziv nadležnih.

"Dao sam izjavu samo disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije. Tu sam sve objasnio. Rekao sam da mi je Terzić tražio da igrača Voždovca Nikolu Beljića nagovorim da 'povuče ručnu kočnicu'. Meč nije namešten zato što ja nisam hteo da bude namešten, jer se nikada u karijeri nisam bavio tim stvarima. Sad čekam poziv policije. Spreman sam da idem i na poligraf", ponovio je ranije izrečene tvrdnje nekadašnji kapiten Zvezde, koji se nije rastao sa klubom u dobrim odnosima.

Policija će, na predlog tužilaštva, saslušati i Beljića.

Ove jeseni, igrači i funkcioneri OFK Beograda bili su saslušavani u okviru ove predistrage, u svojstvu građana. Svi su negirali da je bilo nameštanja utakmica sa Crvenom zvezdom, Donjim Sremom i Borcem.

Komentari / 0

Ostavite komentar