ЛШ: Партизан поражен на премијери!

Ватерполисти Партизана поразом су почели такмичење у Лиги шампиона ове сезоне.

Остали спортови 28.10.2015 | 23:00
ЛШ: Партизан поражен на премијери!

На Бањици је славио мађарски Солнока 14:9 (4:2, 4:2, 5:3, 1:2), у првом колу Групе Б.

Гаврил Суботић постигао је четири гола за шампиона Србије, а по један су дали Матеја Асановић, Ђорђе Вучинић, Никола Јакшић, Драшко Гогов и Марко Манојловић. Најефикаснији у Солноку био је Мартон Вамош са четири гола.

Партизан је боље почео утакмицу пред око 500 гледалаца на пливалишту Бањица, пошто је на почетку водио са 1:0 и 2:1 и пружао је до средине прве четвртине јак отпор једном од главних конкурената за трофеј у Лиги шампиона ове сезоне.

То је, међутим, било све што је млади тим Владимира Вујасиновића успео да уради, јер је Солнок тада искористио искуство својих играча те заиграо боље, пре свега у одбрани, из које је произашло много контранапада.

Друго полувреме није донело веће промене. Партизан је покушавао да напада агресивније, али није могао да прође поред јаке одбране Солнока, што је довело до нових контри и лаких голова мађарске екипе.

У осталим мечевима Б групе Про Реко је као домаћин победио Галатасарај 15:4, док је дубровачки Југ у гостујућем базену славио против будимпештанског ОСЦ-а 9:7.

Партизан у следећем колу гостује фавориту такмичења Про Реку 11. новембра.

Коментари / 0

Оставите коментар