LŠ: Partizan poražen na premijeri!

Vaterpolisti Partizana porazom su počeli takmičenje u Ligi šampiona ove sezone.

Ostali sportovi 28.10.2015 | 23:00
LŠ: Partizan poražen na premijeri!

Na Banjici je slavio mađarski Solnoka 14:9 (4:2, 4:2, 5:3, 1:2), u prvom kolu Grupe B.

Gavril Subotić postigao je četiri gola za šampiona Srbije, a po jedan su dali Mateja Asanović, Đorđe Vučinić, Nikola Jakšić, Draško Gogov i Marko Manojlović. Najefikasniji u Solnoku bio je Marton Vamoš sa četiri gola.

Partizan je bolje počeo utakmicu pred oko 500 gledalaca na plivalištu Banjica, pošto je na početku vodio sa 1:0 i 2:1 i pružao je do sredine prve četvrtine jak otpor jednom od glavnih konkurenata za trofej u Ligi šampiona ove sezone.

To je, međutim, bilo sve što je mladi tim Vladimira Vujasinovića uspeo da uradi, jer je Solnok tada iskoristio iskustvo svojih igrača te zaigrao bolje, pre svega u odbrani, iz koje je proizašlo mnogo kontranapada.

Drugo poluvreme nije donelo veće promene. Partizan je pokušavao da napada agresivnije, ali nije mogao da prođe pored jake odbrane Solnoka, što je dovelo do novih kontri i lakih golova mađarske ekipe.

U ostalim mečevima B grupe Pro Reko je kao domaćin pobedio Galatasaraj 15:4, dok je dubrovački Jug u gostujućem bazenu slavio protiv budimpeštanskog OSC-a 9:7.

Partizan u sledećem kolu gostuje favoritu takmičenja Pro Reku 11. novembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar