Супервизор позвао политичаре на дијалог

Први замјеник високог представника у БиХ и супервизор за Брчко Брус Бартон састао се данас с највишим функиционерима локалне власти.

Босна и Херцеговина 27.10.2015 | 17:32
Супервизор позвао политичаре на дијалог

У фокусу разговора била је политичка криза и функционисање ове локалне заједнице након ставаљања ван снаге буџета за текућу годину и преласка на привремено финансирање.

„С тачке гледишта ОХР-а рјешење проблема везаних за буџет Брчко дистрикта, као и сва друга питања о којима смо данас разговарали су у дијалогу, а ми смо спремни да помогнемо и стојимо на располагању локалној власти у мјери у којој они оцијене да су наше сугестије неопходне", рекао је Брус Бартон након разговора с челним људима Скупштине и Владе дистрикта.

Повлачење супервизије означило је функционисање дистрикта у пуном капацитету локалне власти, подсјетио је градоначелник Анто Домић и нагласио да је, уз одговорност на локалном нивоу и даље драгоцјена и овај пут исказана подршка и помоћ ОХР-а.

„ОХР и супервизор и даље помно прате сва дешавања у дистрикту и уз исказану подршку локалној власти траже од нас одговорност за функционисање у интересу грађана што би требало бити подстрек и за рјешење проблема везаних за буџет, али и усвајање Закона о сукобу интереса, одлуке о цивилним жртвама рата, усаглашавања правних норми с државним законодавством, функционисања ЈП „Лука", и другим животно важним питањима о којима смо с господином Бартоном размијенили мишљења", рекао је градоначелник Анто Домић.

О изласку из кризе функционисања власти након стављања ван снаге буџета дистрикта и преласка на привремено финансирање, први замјеник високог представника у БиХ је у одвојеном сусрету позвао на дијалог и представнике опозиције, а на новинарско питање о евентуалном враћање овлашћења супервизије за Брчко, одговорио да ОХР нема таквих планова.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

1

27.10.2015 17:24

Маршкучи.

ОДГОВОРИТЕ