Мерцедес слави, али не и Розберг!

Ако вам је промакао детаљ током шампионског славља Луиса Хамилтона после трке Формуле у Остину, погледајте га сад.

Остали спортови 27.10.2015 | 13:40
Мерцедес слави, али не и Розберг!

Шампионски плес Луиса Хамилтона на стази у Тексасу обрадовао је све његове навијаче и цео тим Мерцедеса. Уствари, не баш цео тим.

Његов клупски колега Нико Розберг после трке је изгледао као дете које родитељи стално гњаве и критикују, док Хамилтона сви хвале.

Није промакао ни детаљ после трке када је Хамилтон, припремајући се за излазак на подијум и прославу своје треће шампионске титуле у каријери, добацио качкет (са спонзорским логом) свом колеги из Тима Ники Розбергу, који је дошао други на циљ и тако омогућио Енглезу да прослави титулу (јер да га је Себастијан Фетел, који је био трећи, претекао, шампионска промоција Хамилтона би била одложена).

Розберг је ухватио качкет и невољно га вратио Хамилтону.

Ни током прославе титуле на подијуму није било ништа другачије. Уобичајено прскање победника шампањцем протекло је без Розберга. Тачније, Розберг јесте држао флашу шампањца у рукама, али му није пало на памет да попрска Хамилтона у знак почасти. Тешко је било не приметити да је Хамилтон у много бољим односима са ривалом из Ферарија (Фетелом), него са Розбергом.

Наравно, у Формули свако жели да победи, конкуренција је жестока, али Розберг, очигледно, није могао да се помири са другим местом, иако је до финиша трке држао прву позицију.

Није тајна да се Хамилтон и Розберг "не миришу" и нису они ни први, ни последњи клупски тандем у Формули који није у пријатељским односима. Розбергу је засметао и почетак трке у Остину, оптужујући Хамилтона да је био претерано агресиван на старту трке (прва кривина) и да је преоштро ушао у њега.

У Мерцедесу кажу да ће испитати обојицу возача поводом овог "инцидента", који је одмах асоцирао на њихов судар из прошле сезоне на стази у Белгији у којем је Розберг извукао дебљи крај.

Коментари / 0

Оставите коментар