Mercedes slavi, ali ne i Rozberg!

Ako vam je promakao detalj tokom šampionskog slavlja Luisa Hamiltona posle trke Formule u Ostinu, pogledajte ga sad.

Ostali sportovi 27.10.2015 | 13:40
Mercedes slavi, ali ne i Rozberg!

Šampionski ples Luisa Hamiltona na stazi u Teksasu obradovao je sve njegove navijače i ceo tim Mercedesa. Ustvari, ne baš ceo tim.

Njegov klupski kolega Niko Rozberg posle trke je izgledao kao dete koje roditelji stalno gnjave i kritikuju, dok Hamiltona svi hvale.

Nije promakao ni detalj posle trke kada je Hamilton, pripremajući se za izlazak na podijum i proslavu svoje treće šampionske titule u karijeri, dobacio kačket (sa sponzorskim logom) svom kolegi iz Tima Niki Rozbergu, koji je došao drugi na cilj i tako omogućio Englezu da proslavi titulu (jer da ga je Sebastijan Fetel, koji je bio treći, pretekao, šampionska promocija Hamiltona bi bila odložena).

Rozberg je uhvatio kačket i nevoljno ga vratio Hamiltonu.

Ni tokom proslave titule na podijumu nije bilo ništa drugačije. Uobičajeno prskanje pobednika šampanjcem proteklo je bez Rozberga. Tačnije, Rozberg jeste držao flašu šampanjca u rukama, ali mu nije palo na pamet da poprska Hamiltona u znak počasti. Teško je bilo ne primetiti da je Hamilton u mnogo boljim odnosima sa rivalom iz Ferarija (Fetelom), nego sa Rozbergom.

Naravno, u Formuli svako želi da pobedi, konkurencija je žestoka, ali Rozberg, očigledno, nije mogao da se pomiri sa drugim mestom, iako je do finiša trke držao prvu poziciju.

Nije tajna da se Hamilton i Rozberg "ne mirišu" i nisu oni ni prvi, ni poslednji klupski tandem u Formuli koji nije u prijateljskim odnosima. Rozbergu je zasmetao i početak trke u Ostinu, optužujući Hamiltona da je bio preterano agresivan na startu trke (prva krivina) i da je preoštro ušao u njega.

U Mercedesu kažu da će ispitati obojicu vozača povodom ovog "incidenta", koji je odmah asocirao na njihov sudar iz prošle sezone na stazi u Belgiji u kojem je Rozberg izvukao deblji kraj.

Komentari / 0

Ostavite komentar