Маратонцу умјесто награде - лисице на руке!

Кенијац Џулијус Нгођу на превару завршио трку у Најробију, али није покуио 7.000 долара јер су га "провалили"!

Остали спортови 28.10.2015 | 19:40
Маратонцу умјесто награде - лисице на руке!

Кенијска полиција ухапсила је маратонца Џулијуса Нгођу који је на превару завршио трку као други на интернациналном маратону у Најробију.

Званичници трке саопштили су да се 28-годишњи Нгођу сакрио међу гледаоцима, пре него што се у близини циља придружио групи водећих маратонаца.

Он је у спринтерском финишу завршио маратон као други, а за тај "успех" требало је да освоји награду од седам хиљада долара. Ипак, ухваћен је у превари, дисквалификован је и приведен.

Званичници трке саопштили су да им је било сумњиво пошто су видели да Нђогу није показивао никакве знаке умора на циљу, као и да се није ознојио.

Накнадно су открили да је Нђогу у ствари, трчао свега километар пре него што је "у великом стилу" ушао у циљ.
Телевизијски снимци показали су Нђогуа како се расправља са организаторима, скидајући патике како би им показао наводне жуљеве на ногама.

Сличајн случај покушаја преваре догодило се већ на маратону у Најробију 2013. када су дисквалификоване две учеснице трке.

Победник трке у Најробију ове године био је Џошуа Кипкорир у времену 2:13,25 сата, док је у женској конкуренцији тријумфовала Елизабет Румокој резултатом 2:29,32 сата.

Коментари / 0

Оставите коментар