Maratoncu umjesto nagrade - lisice na ruke!

Kenijac Džulijus Ngođu na prevaru završio trku u Najrobiju, ali nije pokuio 7.000 dolara jer su ga "provalili"!

Ostali sportovi 28.10.2015 | 19:40
Maratoncu umjesto nagrade - lisice na ruke!

Kenijska policija uhapsila je maratonca Džulijusa Ngođu koji je na prevaru završio trku kao drugi na internacinalnom maratonu u Najrobiju.

Zvaničnici trke saopštili su da se 28-godišnji Ngođu sakrio među gledaocima, pre nego što se u blizini cilja pridružio grupi vodećih maratonaca.

On je u sprinterskom finišu završio maraton kao drugi, a za taj "uspeh" trebalo je da osvoji nagradu od sedam hiljada dolara. Ipak, uhvaćen je u prevari, diskvalifikovan je i priveden.

Zvaničnici trke saopštili su da im je bilo sumnjivo pošto su videli da Nđogu nije pokazivao nikakve znake umora na cilju, kao i da se nije oznojio.

Naknadno su otkrili da je Nđogu u stvari, trčao svega kilometar pre nego što je "u velikom stilu" ušao u cilj.
Televizijski snimci pokazali su Nđogua kako se raspravlja sa organizatorima, skidajući patike kako bi im pokazao navodne žuljeve na nogama.

Sličajn slučaj pokušaja prevare dogodilo se već na maratonu u Najrobiju 2013. kada su diskvalifikovane dve učesnice trke.

Pobednik trke u Najrobiju ove godine bio je Džošua Kipkorir u vremenu 2:13,25 sata, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Elizabet Rumokoj rezultatom 2:29,32 sata.

Komentari / 0

Ostavite komentar