М. Ковач: Несаница

Нисам спавао сву ноћ. Није спавао ни Милорад Додик. Не требају ми поуздани извори да бих то знао. Нисмо спавали из готово истих, а опет различитих разлога.

Република Српска 26.10.2015 | 07:10
М. Ковач: Несаница

Мојих пар пријатеља у животу и на фејсбуку и ја, остали смо будни понесени црногорском револуцијом.

Био је то једини начин на који сам ове ноћи могао бити и био уз поносне Црногрце што су јуришали на Ђукановићеве режимске фаланге.

Разбили су протесте сузавцем, шок бомбама, пендрецима, хамерима су газили народ, али нису угасили лучу слободе која је у пуном сјају планула над Црном Гором и освијетила много шири простор од ове мале земље. Засјала је и до Бањалуке. Отуд несаница. Док сам знананим и незнаним, јунацима у Подгорицу слао поруке да издрже и он је будан писао и брисао адресу на писму подршке.

Коме да честита, Мандићу и Медојевићу, што су срушили диктатора или Ђукановићу што што је успио да одоли притисцима. Велика дилема није разријешена ни послије краткотрајног сна који га је стигао тек пред зору док је у руци грчевито стезао коверат са прекриженом па поново исписаном адресом.

Треба га разумјети. Неће тај више никада поновити грешку па да неког прије времена отпише или прогласи „политичким побачајем“.

Мило Ђукновић је отписан, са Истока и Запада, а што је најбитније од властитог народа. Данас се задржао на власти, али докле...

Хоће ли га сваки дан оклопно крдо држати на тој власти? Можда хоће, али за кратко. Једноставно је пуштен низ воду, а свака манифестација силе трзаји су смртно рањене звијери, које само повећавају шансу да оконча како и окончавају они "који се мача лате".

Свјестан је тога и наш Баја зато му сан неће на очи. Свјестан је да он није Мило, а и да јесте која му корист. Нема ни мач и боље му што га нема.

А шта о свему мисле лидери опозције? Они данас сједе и... Ма ништа, само сједе. Могли су бар док сједе извући сламке. Ко извуче најкраћу да трчи до поште и пошаље телеграм подршке опозицији и народу у Црној Гори. Морли су то урадити најкасније у суботу, пред почетак протеста у Подгорици. Нису. Како сазнајем нису имали сламке.

Можда и они једном дођу на власт. Ко зна, никад не реци никад. Можда их Баја позове и препусти им фотељу. Њему се и онако у њој не остаје. Најрадије би са својим благом пут под ноге па код златног пријатеља Олега. Или било гдје што даље одавде само да га пусте на миру да ужива у свом богатству. Али не дају му.

Не дају пријатељи и пословни партнери према којима има обавезу – ако оде шта ће бити са њима и њиховим пословима, неда опозиција која дрхти пред питањем: "Шта послије Баје?"

Овдје је све мање оних који мирно спавају. Док једни, чим очи, склопе сањају пруге и решетке, већина размишља како ће сутрадан преживјети.

Ови у већини више немају стрпљења. Они се не морају будити већ су будни. Не морају се обући, и обучени су голи. Не боје се они више ничега. Не насједају на приче како ће им, ако се побуне Бајине хорде кичму поломити.

Већ је та кичма ломљена и ломљена. Не насједају на страх од Баје који сију и поједини вајни опозиционари како би оправдали своје нечињење. Пао је силни Милошевић уз минималне жртве. Имао је Војску, полицију, медије, мафију, а пао је.

Зна Баја добро ту технологију рушења режима, учествовао је некада у њеном креирању, зато га и хвата оволики страх. Његов страх има оправдање. Још оправданији је страх тајкуна, олоша, полтрона што су се скупили под његов стари кишобран. Тај кишобран ће, први повјетарац одувати, прије него и почне права бура.

Није, међутим, оправдан страх опозиције. Није јер знају да не постоји права опасност. Плаше се само своје одговорности.

Плаше се за своје гузице. Не плаше се они Баје, плаше се јер незнају како и шта даље. Плаше се један другога. То је онај страх што убија.

Њих је већ добро изубијао, јер знају, да лако, врло лако могу изгубити "монопол на промјене" који су имали или су умислили да имају. Нису једини. На тај монопол се позива и добар дио тзв. цивилног сектора. То су они који годинама, држе разне семинаре, округле столове, трибине, о демократији, људским правима, слободи медија и моле Бога да до промјена никада не дође јер би могли остати без посла. Има изуетака. Мало их је. Мало је и времена за чекање.

Режим пада незаустављиво треба га само мало погурати. Они који то нису и или неће да схвате остаће вјечни губитници. Опозиционари морају имати на уму да се у политици може успјети само на један начин:

Стати на чело масе која је негдје кренула! Овај народ је маса која је кренула напријед. Многи то не виде али истина је. Иде напријед јер назад више не може, иде све брже и брже, и ништа га неће зауставити. Ни зидине, ни ограде, ни полицијски кордони. Ко није на вријеме стао на чело те колоне може лако бити прегажен. Ко јој се на вријеме не придружи остаће ту гдје и јесте. На дну.

Импулспортал

Коментари / 92

Оставите коментар
Name

Рудар ИИИ смјена

26.10.2015 06:28

Цекамо га на зицер за криминално поклањање бјелосвјетским криминалцима насег рудника олова и цинка Сасе код Сребренице. Други нек се боре за своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБРО

26.10.2015 07:39

ДОБАР ЈЕ ПРИМЈЕР ТОГ РУДНИКА. ЛИЧНО ЗНАМ ДА ЈЕ НАШ ВАЈНИ БАЈА У ОВАЈ КРИМИНАЛ ДИРЕКТНО УПЕТЉАН И ДА СИПА ВЕЋ ИМА СВЕ ПОДАТКЕ. АЛИ ИМА И ДРУГИХ СЛУЧАЈЕВА

Name

Митар Поточари

26.10.2015 08:04

Ја би додао да су стари државни рудник гурнули у стечај, а стечајну имовину дали у бесцијење овим новим Бајиним пријатељима

Name

багериста

26.10.2015 08:32

... а ја би додао да су ови нови власници рудника купили и насе локалне политицаре у Сребреници. сву руду извезосе у иностранство и ниста не прерадјују . стецајни од малих акционара одузео сва права. дзаба смо их тузили. нема доказа казе тузилац. све све су купили....

Name

марко самардзиц

26.10.2015 09:40

Ако будемо цекали опозицију,само цемо доцекати невидјену бједу!!!Устанак,устанак,устанак!!!

Name

Марко, Марко

26.10.2015 10:11

Не позивај на устанак. Могли би те у прдекану. Чувај се Марко, млого си се распричао. Можда те злотвори прате

Name

вјеруј сад је крај.

26.10.2015 10:57

Сад су на реду Балкански ....Диктатори:..Мило и Миле Дода.!

Name

ТНТ

26.10.2015 14:44

Наравно да је добар дио те клике уплашен, али сам сигуран и у то да ће добар дио те екипе уколико дође до промјена да се стопи са новом гарнитуром, да им понуди оно што они имају, а то су некаква средства, створени монопл и да дјелују у њиховом правцу. То су показале све веће промјене, а ни наши заговорници слободе нису баш људи без политичке прошлости. Промјена, али каква!? Хоће ли неко уважити наше захтијеве који не иду ништа више од тога него да поштено зарађујемо свој хљеб приврјеђујући и себи и другима, да не слушамо више флоскуле о тобожњој слободи, а мрак је за препричавање, да се не пренемажемо лажним патриотизмом када знамо колико је заблуда и грешки и у коју сврху учињено од деведесетих, а богами коријени су никли и раније, да након двадесет година покушамо реалније да сумирамо резултате продаје и коцкања са туђим огњиштима, животима, да барем дијелом покушамо да испаравимо неправду онима којима је нанешена. Да, нам се звјери не хвале успјехом у друштву у коме се зна да образован човјек чешће гладан лијеже. Хоће ли слобода умијети да пјева као што су шужњи пјевали о њој..? Молим све оне који слободу и истину имају у души, да не вјерују никоме више од себе и да сходно томе уврсте се у редове у којима ће друг бити уз друга свог свјесан да смо само прах и пепео и да одлуке о промјенама не препуштају само датој опозицији јер постоји опозиција која је и пре њих била опозиција и заврјеђује да буде више од мртвог слова на папиру и пуког гласача.Гром загрми пукоше небеса из темеља земља се протреса...

Name

Појасни

26.10.2015 06:44

Писац то некако описа фино своје зеље .Све ми се чини да је он ово сањо и у том сну текст писо, а колико видимо многи неће ни до сањати ни доцекати Милов одлазак тврда је он воцка .Писац је видио од пораза некакву побједу коју само он види а многи од нас и зарко жели али ње нема ни на видику по мом мисљењу. Ста висе она је јос даља него прије суботе волио бих да нисам у праву. Мило је подрзавањем пријема косова у Унеско јос висе уцврстио љубав са сиптарима а са муслиманима је у нераскидивој љубави јос висе Кривокапиц це леци на руду мало је усталасо да би се мало висе пито у будуце и то је то.Ко је изгубио ? Народ који је јос висе завадјен и подијељен и коме је плацати намете без обзира ко је у фотељама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

26.10.2015 08:33

Или би ти само хтио да је то тек тако?

Name

рудник

26.10.2015 08:49

"Појасни", ста таквим говнарима, промјене јесу сан.

Name

ријец је ријец

26.10.2015 06:46

Сада је Миле на реду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак_Приједор

26.10.2015 06:46

Феноменалан текст....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕСТЕ АЛИ...

26.10.2015 07:37

Добар је текст, нема шта, али аутор не треба да истиче да је протесте пратио преко фацебоока (савременог зла) јер тиме само потстиче и друге да сједе код куће и у папучама чекају да умјесто њих неко други диже револуције. Тај фацебоок (и друге социјалне мреже) је само отупио оштрицу правих протеста (зато је и смишљен) и не служи ничему добром. Боље би било да је Ковач позвао своје истомишљенике у Црној Гори да изађу на улице умјесто да их држи имоблисане на фацебооку. Претпостављам да је то радио несвјесно, али то је стварност. С друге стране, Ковач пише доста уопштено (углавном оно што сви знамо) умјесто да се више посвети истраживачком новинарству и узме и до краја истраживачки испита бар један конкретан случај криминала или корупције. Као што су то, на примјер урадили истраживачки новинари у случају хттп://www.етрафика.нет/?с=влада+рс+дала+концесију+за+лосију+понуду ГДЈЕ СУ СКОРО ДО КРАЈА ИСПИТАЛИ СЛУЧАЈ КРИМИНАЛНЕ ДОДЈЕЛЕ ЈЕДНЕ КОНЦЕСИЈЕ У РС. У сваком случају, комплименти за текст аутору Ковачу

Name

Кикс

26.10.2015 09:57

Промашен текст!

Name

Цезар

26.10.2015 11:51

Кикс, 'ајде мајке ти, објасни зашто је текст промашен. Шта је нетачно и погрешно, и шта је речено у погрешно вријеме?

Name

борац

26.10.2015 06:49

Цеститка има људи који знају истину али засто они мирују????

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац РС

26.10.2015 06:51

Гледајте гардеробе и сата са грбаче нас гоља коју мјења сваки дан, гдје ли само одлаже ту гардеробу сигурно му је потребна празна хала од неке творнице, гдје је народ некада радио и зарађивао крух да живи нормално са својом породицом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој прика

26.10.2015 10:19

То му је одијело и сатови за једнократну употребу. Навече скине и баци. Сутра га чека ново

Name

Доста је било!

26.10.2015 06:53

Падај сило и неправдо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

потписујем

26.10.2015 06:54

Ти Ковац и такви ко ти који саљете телеграме подрске у Црну Гору требате бити у првим редовима на таквим протестима.Потписујем да цу и ја уз вас да будем,а не из топле собе слати телеграме подрске људима којима се ломе кукови и руке.Дај ми наведи у свијету и једну полицију која це ици против устава и закона.Не заборави да је та иста полиција спремна сутра бранити ту исту власт коју ти мислис довести са својим хускацким текстовима...зато на изборе позови народ Ковац,и бори се са својим текстовима како доликује нормалним људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јунацина

27.10.2015 14:41

Ковац, написао и потписао се а ти се јунацно скривас иза надимка, боље ти је цути и не излази из мисије рупе мису.

Name

Курјак

26.10.2015 07:03

Паралелно са протестима кренути у хапшење Додикових тајкуна. Ево у Зворнику је створио можда и највећег у БиХ. Од начелника Зворника Зорана Стевановића је створио бизнисмена са преко 20 фирми, и десетинама - стотинама милиона марака. Сад је човјек сконтао да би могао и Алумину да преузме, наравно прича да је то Додик наредио за себе, и да тако узме нешто што вриједи цца 200 милиона евра... Е то је посао... Рајо, гаси свјетло и излази напоље са Сиријцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон Кохот

26.10.2015 07:19

Слаж се,овај режим мора пасти,зашто ? Па зато што ништа сем задужења не нуде,млади су једном ногом на путу да оду,фабрике не раде,здравство-колапс,пробајте се наручити, например УЗ абдомена чекат ће те 3-6 мјесеци,ако не платите приватно...пензионери дахћу и Богу се моле и за оно мало што су мукотрпно зарадили...радници по 6-10 мјесеци без плате и могућности да се лијече јер књижицу овјерит не могу...а ствараоцима РС треба...провјеримо им соцб ситуацију,пуни ко брод. Зато треба поштена и нова КРЕАТИВНА ВЛАСТ,а не ЛОПОВИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ванземаљац

26.10.2015 07:22

стижем

ОДГОВОРИТЕ
Name

дистрофицари

26.10.2015 07:39

Вецина нацелника локалних средина или заједница не зиви у њима нити има намјеру.Како да онда имају слуха за развој тих заједница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пророк

26.10.2015 07:50

сто прије оду ови сто србују уз друсвене милионе И народу це отворити оци

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

26.10.2015 07:58

На Балкану. Све исто, и никада памети. Шта је то демократија? Долазак на власт тенковима туђих војски или на копљима плаћеника. И никада властитим мислима и идејама у заносу властитих потреба. Зар ови као предсједник СДС са 8000 марака примања или предсједник њиховог одбора у Б. Луци са 7500 КМ мјесечно да воде у промјене, зашто би, или Душанка, НИкола или други са 28000 отпремнине да одступе. Каква би то била илузија....А Младјо се храбро извлачи из свега тога што ће доћи па препушта мјесто својим полупрофилисаним кадровима, који никада привреде нису ни видјели, јер су млади, а ни он није нешто учествовао у стварању нових вриједности, осим пред студентима.. И шта дан послије, и да се деси одлазак или свргнуће садашњих. Овдје не штима.. Готово ништа, па тако се и живи, ...никако. Макар да нам неко медено без превише лажи и заноса...Али ми смо дубоко у томе. А ваљда ће Божја воља помоћи да макар останемо биолошки. Јер и ови Шпирићи, Радмановићи, Цвијановићи ...и ини су далеко од Србсог, јер их друге половине или четвртине превагују у бјежању да буду оно што желе, а не оно што јесу, као и десетине наших људи. Па разне Зенге, ИБеовци и други...Срећно Срби, па како нам буде...И до сада је некако било, али макар се могло нешта и радити...А сада. Све је упропаштено нажалост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

26.10.2015 08:24

Браво за коментар. Закључак: ЛОПОВИ ОСТАЈУ НА ВЛАСТИ. Користе паролу: СВИ СУ ИЗДАЈНИЦИ, САМО МИ СМО ПАТРИОТЕ. Опозиција: УЖИВА У СВОМ ЛИЈЕНОМ ОПОЗИЦИОНОМ ДЈЕЛОВАЊУ. Прихватају свакодневну критику да су нешто издали.

Name

Мики

26.10.2015 08:02

Свака цаст аутору. Погоди га у средину

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛ

26.10.2015 08:04

МУ ПРИСТАЈЕ РАДНО МЈЕСТО. ХЕЕЕЕХЕЕЕЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумничав

26.10.2015 08:05

Ја сам сигуран да се у Бања Луци не би скупило ни 100 људи. Такви смо ми. чекамо да прође 27 година диктатуре ко у црној Гори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самокритичар

26.10.2015 08:09

Сви ми нешто ко лајуцкамо по овим портаима а сутра да до нечег дође нико гузице не би напоље помолио. Око ба, будимо реални, овај коњуктивитис али и други у БиХ це нама владати јод најмање 20 година. Народ је стока. ја сам дио тог народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вода хладна

26.10.2015 08:25

Добро цовјек казе: обојица Мила су пустени низ воду. Бас тако. Али не од нас народа него њихових ментора. Умјесто њих довесце нам нове али увијек њихове људе. таква нам је судбина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујица

26.10.2015 08:26

нико не помиње насе тајкуне и лопузе у Федерацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крава Музара

26.10.2015 08:27

Народ је само крава музара и неспособан да сам било ста подузме. И ови сто се буне у ЦГ су само плацени од неког. На нама се вјезбају вијековима велике силе. Само зависки ко је у ком моменту јаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гастајбартер

26.10.2015 08:28

Кад сам прије 20 година кретао из тог пакла плакао сам ко мало дијете. Сад видим да сам имо среце. замисли да се се сад бавим сам собом и својом фамилијом а они покрадосе све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парни ваљак

26.10.2015 08:29

Багере на улице Бања Луке. Багер револуција се показала као најбоља. Сто они не пустисе багер у ЦГ све би то он ријесио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира Пољакиња

26.10.2015 08:33

Цекајте болан, треба за насег Златара да прдеу јос 17 година па да се неко сјети да изадје на улице. Овај њихов диктатор је на власти 27 година а овај нас само 10 . Стрпљења на роде гдје сте запели, БА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо Хрњица

26.10.2015 08:38

Да сте оставили насег бабу Авдица цвјетале би вам рузе и текло мед и млијеко. Али не, хоцете ви Алију. Е ето вам га

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.10.2015 09:01

Да је бабо Авдиц остао мјесто Алије данас не би ни било Босњака вец би били градјани другог реда у сваком смислу. Абдиц је свиоје показао у рату. Авдица хвале они сто не виде даље од носа.

Name

РЕ, РЕ

26.10.2015 09:42

Бице да ти не видис даље од носа. Прво, Бабо Авдиц је добио највисе гласова Босњака за предсједника, а они (Алијини) га сколисе у страну, маргинализовасе. Друго, Бабо Авдиц је био свјестан да Босањаци не могу правити јос једну историску греску и везати се само за један народ (Хрвате) а окретати (по други пут у крацој историји) против Срба. То је могао да уради само страни плаценик или кратковиди (слијепи) политицар. Треце, Алија одуставо од вец ПОТПИСАНОГ Кутиљеровог плана мирног рјесења босанског питања и Босњаке увео директно у рат прогласавајуци независност (заједно са Хрватима) а без договора са Србима као трецим конститутивним народом. Ста ми сад имамо: да смо везани за Хрвате (Федација БиХ) и РС која хоце да се отцијепи. Да није било твог Алије РС не би никад постојала и имали бисмо Босну састављену од кантона(Кутиљеров план) а не овако не знамо ни гдје ни коме припадамо. Информиси се мало ко је поцео рат у Крајини и како се све одвијало. Не потпадај под пропаганду садасње СДА

Name

гост

26.10.2015 08:54

Ја нисам свама али вец годинама имам несаницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрак

26.10.2015 09:13

Да овај народ имало ваља, не би Милорад Додик никад испливао, ни рат ни поплава га не би избацили на површину. Исто је и у Црну Гору. Све је то исти народ. Погледајте све те балканске политичаре. Који постотак њих ваља? 1%. Како да већином искварени и подли, и уз то необразовани људи, потрефе тај 1%. Никако. Кад би их неко декретом наметнуо, како да та мањина од 1% влада односно доведе у ред ову вукојебину пуну безвезњака, бескичмењака и подрепних мува? Давно је уочено и речено да ће овај народ и утег развалити. Милорад Додик је само слика и прилика, овог оваквог народа. Један од масе балканских неписмењака, спремних на све, увијек спремних да загризу и оно што не могу прогутати. Ко да им објасни да не могу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

26.10.2015 09:43

миле лафе господине краљу легендо ти си нас идол узор зива легенда од цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црквице

26.10.2015 19:54

100 посто

Name

Буцо Шоја

26.10.2015 09:43

е вала га сроци ко Његос. Браво ковачу брате. Доце дан да и овом диктатору видимо ледја, па макар и за 17 година како неко рече

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црногорац

26.10.2015 09:46

Ми смо трпили 27 година и скупили храбрости да изадјемо на улицу. Посто сте ви мало веце кукавице, трпицете овог злотвора са слике бар јос 30 година, укупно 40. ЈБГ то вам је стварност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурдиц Н.

26.10.2015 09:48

Ковачу брате, гдје си до сад био. треба нам један просвјетитељ типа Његоса ил Вука. Инеце слијепи смо код оцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумови

26.10.2015 09:49

Ја му знам неке кумове: Шкрбић, Радишћ, онај из Инђије (не знам му име)....Има ли још зна ли ко ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво РТВБН

26.10.2015 09:52

Добро је да преносите паметне чланке из других новина који говоре о криминалу нашег драгог нам вође. Али што својевремено не преносте чланак о конкретном криминалу који је написао истраживачки новинар са портала еТрафика, овај (хттп://www.етрафика.нет/?с=влада+рс+дала+концесију+за+лосију+понуду) Биће да и ви правите неку чудну селекцију. немојте да вас ставимо на "стуб срама", па да видите како и опозиција критикује

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропустили сте

26.10.2015 09:54

имали сте прилику кад се у федерацији дизе народ. да сте се тада дигли па да свак оцисти свој "тор" много тога би било другације. али не...пали сте на прицу како муслимани на тај нацин русе републику српску....како ово....како оно. сад цекајте другу прилику...која неце доци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куцнуло је

26.10.2015 09:55

ма нема ту назад. Коме су Амери окренули ледја је... је лежа у леђа. Овом Црногорцу је куцнуо час, али на жалост нашем диктатору није. Не би их он толико пљувао и пркосио да нема нечију сагласност. ЧУДНА СУ ТА ТАЈНА ДРУШТВА КОЈИМА НАШ БАБО ПРИПАДА. Паметном хиксану и шарет је довољна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

26.10.2015 09:59

Из Лактаса сам, задњих дана хеликоптери лете из Бакинаца на аеродром, цини ми се као да се "Велики везир" сели негдје... Велика сеоба је у току...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гузни Мишић

26.10.2015 10:02

ОН ЈЕ СВОЈУ ГУЗИЦУ ЗАВАРИО ЗА ФОТЕЉУ. КАД МУ ИСТЕКНЕ МАНДАТ ПРОМИЈЕНИЋЕ УСТАВ И ПОНОВО КО ПУТИН ЗАСЈЕСТИ У ФОТЕЉУ ПРЕМИЈЕРА. ЖИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЊУСАР

26.10.2015 10:07

Ми смо америцки коњусари а могли би бити и њемацки. као сто су Словенци вјецити аустриски коњусари. Ко то не ви ди цорав је. Ако га Амери нису отписали дзаба нам је да завијамо по порталима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пино Сплит

26.10.2015 10:09

Ми смо насег санадера стрпали у прдекану. Добро, јос је на слободи, ал највазније је да висе не влада народом. нема везе сто сад имамо горе, вазно је да није онај сто је био прије њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурлеска

26.10.2015 10:12

Ови Црногорци ће срушити свог крвопију. Кад ћемо ми нашег ??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око

26.10.2015 10:15

Спавацеш ти Милијане али на Туњицама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакинци

26.10.2015 10:16

Људи не будите луди. Није ово ни Путин ни Обама, а богами ни Ђукановић. Ово је наш Љвчански Баја. Мало успјешнији међу лакташким накупцима и шверцерима. Јаднији су ови који га се пласе у у њега муда ко кликери. Чега се боји овај народ није ми јасно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковач, питање

26.10.2015 10:16

како се овом Ковачу може писати. Имамо ми доста информација али немамо могућности да о њима пишемо. Овако, писали би Ковачу а он право у новине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило&Миле

26.10.2015 10:21

Онај Црногорац Мило је мала маца за овог нашег Милета Ронхилла. Бас тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУДУЗ

26.10.2015 10:24

Сви они су постављени од стране странаца и отицице само онда кад их они најуре или отрују као Милосевица, Тудјмана, Изетбеговица, Санадера, Дјиндјица, Јанше, итд. Драги моји свијет функционише сасвим другачије. Препоручујем вам да прочитате књигу "Кинеска освета" па ће вам све бити јасно или бар мало јасније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумњам

26.10.2015 10:47

Чисто сумњам да ћемо ми икад протестима срушити било ког диктатора док је интернета и друштвених мрежа. Оне су нам отупиле оштрицу и налазимо се у стању благог дебилства. Мишићи нула а мозак пилећи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кенедy

26.10.2015 10:50

Њим директно управљау Израелци, као и ;итавим свијетом. Он им добро плаá али и то је бусинесс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиклић

26.10.2015 10:54

Бураз све си у праву, али гдје је акција. Сви смо постали инертни ко наша опозиција. На жалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока зоруле

26.10.2015 11:09

Свака цаст

Name

Буцко ОО

26.10.2015 10:58

Ковач је храбар момак јер ово не смије писати свако. Зато свака цаст брате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока зоруле

26.10.2015 10:59

Е свака ти цаст кад си ово овако лијепо написао

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој прика

26.10.2015 11:14

Ја мислио да треба хала за гардеробу, изгледа да је то ситница шта нам све ради у овој десетогодишњој нашој пропасти од живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

новинар

26.10.2015 11:19

добар новинар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

26.10.2015 11:23

Кад ћемо сазнати ко је наручио убиство гдина дипл инг Милана Вукелића?

Name

ре Тито

26.10.2015 12:05

Тај Велики везир стално дрнда хеликоптером Павићу на печење у Приједор да супарници мало размјену мишљења о својим даљим акцијама према пропалом народу РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има ли опозиције

26.10.2015 13:15

Из овога опзиција треба да извуче ставове.Шта чекају, доста више састанчења и шупљих прича!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИX

26.10.2015 15:17

Не вјерујем ни у наш народ, нити у политичаре. Прије два дана је дјевојка малтретирана пред бројним свједоцима, има потврду љекара. И нико ништа. Свака јавна личност је морала да се огласи по овом питању и да хитно тражи хапшење починиоца. Али човјек је на власти 40 година, коме све није давао и чинио разне услуге па се нико не усуђује да се огласи. А борачка и синдикати-па то је гори ужас од власти. Гдје им је погинули суборац чија је кћерка злостављана; ако је она радила, а јесте, гдје је синдикат да заштити њена права, као радника? Биједа! Нико нема петље осим два човјека који јавно под својим личним именима наступају: Васковић и Раљић. Остало пиши пропало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

26.10.2015 22:06

Ковач, у којем ти паралелном свемирз живиш? Протест шибицара, сјецикеса, кокошара, четника, плаћеника називаш гласом народа у Црној Гори?! Ти или си глуп или си малициозан! Па те шибицаре твој вољени баја подржава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колико ја видим

26.10.2015 23:02

Ниси у праву ни мало.

Name

Педја

27.10.2015 22:30

Наравно да сам у праву. Апсолутно све! Шибицаре, сјецикесе и коњокрадице Мандића и Медојевића подржава равно 5,8% бирача у Црној Гори + Баја од Српске + Амфилохије... Треба ли ти више од тога?

Name

Мајстор

27.10.2015 11:56

Мајстор Ковач га из чланка у чланак погђ у сриду. Само тако настави, народ је уз тебе, а мало по мало ће и власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање бр. 2

27.10.2015 11:57

А КАД ЋЕ УЛИЦА. МАНИТЕ ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ ОД ТОГА НЕМА НИШТА. КУРЈАК НИКАД САМ НЕ ИСПУШТА ПЛИЈЕН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фотка

27.10.2015 12:00

Дајте скидајте га да га више не гледамо, или промијените фотку. Ова му је кад је ишао у гимназију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гимназијалац

27.10.2015 23:32

Кад је исао ?

Name

ДОМИНО ЕФЕКАТ

27.10.2015 12:02

АКО СКИНУ МИЛУ У ЦРНОЈ ГОРИ И МИ ЦЕМО ИМАТИ САНСУ ДА СКИНЕМО ЗЛАТАРА. АЛИ ЦИСТО СУМЊАМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПУТАНА

27.10.2015 12:04

КАКВЕ ВЕЗЕ ИМА ЦРНА ГОРА СА РЕПУБЛИКОМ СРПСКОМ ПО ПИТАЊУ ДИКТАТОРЕ. ДИКТАТОР НИЈЕ ИСТИ ПА ПРЕМА ТОМЕ НИ СИТУАЦИЈА НИЈЕ ИСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биџо Пичкић

27.10.2015 12:09

Што се мало Ковач не позабави ситуацијом у фабрици Бирач и Алумини. ту се гадно мућка да се фабрика отуђи од државе и додијели тајкунима криминалцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муриз Гузина

27.10.2015 12:13

Дајте нам мало Ковача у Федерацију. Код нас је криминал достигао максималан ниво. Алија-Радончић-Човић & цомпанија бела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Пан

27.10.2015 12:14

Додик је имао својих пет минута, мало више пута. Вријеме је да се повуче без губитака (ако је могуће) и терен препусти млађима. Нпр. Свом сину или братићу. Зашто бисмо нешто мијењали

ОДГОВОРИТЕ
Name

лингуа мендум

27.10.2015 12:22

Како радио, тако спавао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАШ ЧЕЛИК

27.10.2015 12:48

Баш тако пријатељу. Ко другом јаму копа сам у њу упада, а има и она ко другом јаму копа физички је радник.

Name

горца

27.10.2015 17:33

Сви диктатори заврше или у затвору или на вјешалима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАВАТ

27.10.2015 20:53

ВИДИ МУ ГЛАВЕ. ЈЕДВА СТАЛА У СЛИКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАДАВА СВЕ

27.10.2015 20:56

Све је џаба ако нема хапшења и процесуирања. Они су толико између себе повезани ( и опозиција и политичари на власти) да никад неће сами себе оптуживари осим декларативно преко новина

ОДГОВОРИТЕ