Проговорили Роси и Маркес о ''бокс-мечу'' на стази...!

Роси: Маркес ме је коштао титуле, нисам га шутнуо! Возач Јамахе Валентино Роси рекао је да га је Марк Маркес коштао десете титуле после инцидента који су имали на Великој награди Малезије. Маркес: Роси је изгубио контролу! Возач Репсол Хонде Марк Маркес рекао је после контакта са Валентином Росијем на Великој награди Малезије да је ’Доктор’ изгубио контролу.

Остали спортови 26.10.2015 | 08:20
Проговорили Роси и Маркес о ''бокс-мечу'' на стази...!

Рат између Росија и Маркеса започет је у четвртак, када је ’Доктор’ за младог Шпанца рекао да се понаша као дете и да га је успоравао на трци у Аустралији јер жели да Хорхе Лоренцо освоји титулу.

Тај рат је кулминирао током трке на стази „Сепанг“, на којој су њих двојица водили велику борбу, а после које је Маркес излетео са стазе. Дирекција трке је установила да је бранилац титуле покушавао да поремети ритам возача Јамахе, који је насео на провокацију и желео да натера свог ривала да оде прешироко, када је дошло до контакта.

И док је Маркес одустао, Роси је заузео треће место на претпоследњој трци овогодишњег Мото ГП шампионата, али ће на затварању сезоне у Валенсији, 8. новембра, због казне стартовати са зачеља.

„Марк је на стази показао оно што сам најавио на конференцији за медије у четвртак. Успео је и ја сам изгубио титулу. Нисам желео да излети, то није моја намера, само сам желео да га померим са идеалне линије јер ми је било доста, а онда сам желео да му помогнем. Дотакли смо се, али није истина да сам га шутну. Он је својим мотором дотакао моју ногу, која је склизнула. Мислим да је ово лош исход за све. Било би лепо борити се са Лоренцом, али је Марк је одлучио да мора да реши ствар у његову корист“, нагласио је Роси, који пред последњу трку има седам бодова више од Лоренца.

Роси се после на неки начин исправио, истакавши да верује да ће бити тешко освојити титулу првенствено због казне која га чека.

Инцидент између Маркеса и Росија обележио је трку на стази „Сепанг“, а дирекција трке је установила да је млади Шпанац покушавао да поремети ритам возача Јамахе, који је насео на провокацију и желео да натера свог ривала да оде прешироко.

Маркес је одустао после контакта са Росијем, који је прошао кроз циљ као трећепласирани, али ће на наредној трци, Великој награди Валенсије, због казне стартовати са самог зачеља.

Рат између Маркеса и Росија започет је у четвртак, када је деветоструки светски шампион оптужио возача Репсол Хонде да га је намерно успоравао неколико дана раније, на трци у Аустралији. ’Доктор’ је после трке у Малезији рекао да верује да је Маркес желео исто да уради и недељу дана касније.

„У четвртак, Валентино је изненадио све својим виђењем моје победе на Филип Ајланду. Нисам о томе ни размишљао јер сам се мучио током викенда. Имао сам проблеме са пуним резервоаром на почетку трке, али сам знао да сам много јачи у другом делу и да могу да се борим са Хорхеом, Валентином и Данијем“, рекао је Маркес, „Претекли смо један другога неколико пута и возили смо брзо једном линијом. Када ме је први пут претекао, покушао сам да га пратим, али сам видео да сам бржи. Покушао сам да возим своју трку, претекао сам га и покушао да направим разлику. Међутим, нисам могао да нађем прави ритам када је Валентино био испред, није био веома брз, а ја сам мислио да могу да будем још бржи“.

На уласку у кривину 14, Роси је отишао улево, успорио и погледао у браниоца титуле, када је дошло до контакта, а Маркес је излетео.

„Види се на снимку да ја скрећем, чујем Јамаху и покушавам да се подигнем. Али, он је стајао усправном и ја нисам очекивао да ће ме он гурнути ногом и закачити моју предњу кочницу и изгубио сам контролу над предњим крајем. За мене није битно да ли је то Валентино или неки други возач. Такав инцидент значи да је неко изгубио контролу. Знаш шта се дешава, заузмеш цео простор и избациш возача са стазе. Борба не сме да пређе границе до којих смо ми већ дошли у тренутку када један возач шутне другог“, истакао је Маркес.

На трци за Велику награду Малезије тријумфовао је возач Репсол Хонде Дани Педроса, испред Лоренца и Росија.

Коментари / 0

Оставите коментар