Progovorili Rosi i Markes o ''boks-meču'' na stazi...!

Rosi: Markes me je koštao titule, nisam ga šutnuo! Vozač Jamahe Valentino Rosi rekao je da ga je Mark Markes koštao desete titule posle incidenta koji su imali na Velikoj nagradi Malezije. Markes: Rosi je izgubio kontrolu! Vozač Repsol Honde Mark Markes rekao je posle kontakta sa Valentinom Rosijem na Velikoj nagradi Malezije da je ’Doktor’ izgubio kontrolu.

Ostali sportovi 26.10.2015 | 08:20
Progovorili Rosi i Markes o ''boks-meču'' na stazi...!

Rat između Rosija i Markesa započet je u četvrtak, kada je ’Doktor’ za mladog Španca rekao da se ponaša kao dete i da ga je usporavao na trci u Australiji jer želi da Horhe Lorenco osvoji titulu.

Taj rat je kulminirao tokom trke na stazi „Sepang“, na kojoj su njih dvojica vodili veliku borbu, a posle koje je Markes izleteo sa staze. Direkcija trke je ustanovila da je branilac titule pokušavao da poremeti ritam vozača Jamahe, koji je naseo na provokaciju i želeo da natera svog rivala da ode preširoko, kada je došlo do kontakta.

I dok je Markes odustao, Rosi je zauzeo treće mesto na pretposlednjoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata, ali će na zatvaranju sezone u Valensiji, 8. novembra, zbog kazne startovati sa začelja.

„Mark je na stazi pokazao ono što sam najavio na konferenciji za medije u četvrtak. Uspeo je i ja sam izgubio titulu. Nisam želeo da izleti, to nije moja namera, samo sam želeo da ga pomerim sa idealne linije jer mi je bilo dosta, a onda sam želeo da mu pomognem. Dotakli smo se, ali nije istina da sam ga šutnu. On je svojim motorom dotakao moju nogu, koja je skliznula. Mislim da je ovo loš ishod za sve. Bilo bi lepo boriti se sa Lorencom, ali je Mark je odlučio da mora da reši stvar u njegovu korist“, naglasio je Rosi, koji pred poslednju trku ima sedam bodova više od Lorenca.

Rosi se posle na neki način ispravio, istakavši da veruje da će biti teško osvojiti titulu prvenstveno zbog kazne koja ga čeka.

Incident između Markesa i Rosija obeležio je trku na stazi „Sepang“, a direkcija trke je ustanovila da je mladi Španac pokušavao da poremeti ritam vozača Jamahe, koji je naseo na provokaciju i želeo da natera svog rivala da ode preširoko.

Markes je odustao posle kontakta sa Rosijem, koji je prošao kroz cilj kao trećeplasirani, ali će na narednoj trci, Velikoj nagradi Valensije, zbog kazne startovati sa samog začelja.

Rat između Markesa i Rosija započet je u četvrtak, kada je devetostruki svetski šampion optužio vozača Repsol Honde da ga je namerno usporavao nekoliko dana ranije, na trci u Australiji. ’Doktor’ je posle trke u Maleziji rekao da veruje da je Markes želeo isto da uradi i nedelju dana kasnije.

„U četvrtak, Valentino je iznenadio sve svojim viđenjem moje pobede na Filip Ajlandu. Nisam o tome ni razmišljao jer sam se mučio tokom vikenda. Imao sam probleme sa punim rezervoarom na početku trke, ali sam znao da sam mnogo jači u drugom delu i da mogu da se borim sa Horheom, Valentinom i Danijem“, rekao je Markes, „Pretekli smo jedan drugoga nekoliko puta i vozili smo brzo jednom linijom. Kada me je prvi put pretekao, pokušao sam da ga pratim, ali sam video da sam brži. Pokušao sam da vozim svoju trku, pretekao sam ga i pokušao da napravim razliku. Međutim, nisam mogao da nađem pravi ritam kada je Valentino bio ispred, nije bio veoma brz, a ja sam mislio da mogu da budem još brži“.

Na ulasku u krivinu 14, Rosi je otišao ulevo, usporio i pogledao u branioca titule, kada je došlo do kontakta, a Markes je izleteo.

„Vidi se na snimku da ja skrećem, čujem Jamahu i pokušavam da se podignem. Ali, on je stajao uspravnom i ja nisam očekivao da će me on gurnuti nogom i zakačiti moju prednju kočnicu i izgubio sam kontrolu nad prednjim krajem. Za mene nije bitno da li je to Valentino ili neki drugi vozač. Takav incident znači da je neko izgubio kontrolu. Znaš šta se dešava, zauzmeš ceo prostor i izbaciš vozača sa staze. Borba ne sme da pređe granice do kojih smo mi već došli u trenutku kada jedan vozač šutne drugog“, istakao je Markes.

Na trci za Veliku nagradu Malezije trijumfovao je vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, ispred Lorenca i Rosija.

Komentari / 0

Ostavite komentar