ЦГ: Полиција предузима све неопходне мјере

Црногорска Управа полиције предузима све како би окупљање на вечерашњем протесту Демократског фронта у Подгорици протекло без нарушавања јавног реда и мира, поручио је начелник подгоричког Центра сигурности Јовица Речевић.

Регион 24.10.2015 | 16:00
ЦГ: Полиција предузима све неопходне мјере

Речевић је рекао на конференцији за новинаре да се састао са руководиоцем протестних окупљања, послаником Демократског фронта Милутином Ђукановићем, коме је указао на законске обавезе организатора, које је неопходно да предузму како би очували јавни ред и мир.

"Желимо да вјерујемо да ће организатор, осим обавезујућих законских активности, уложити и додатни напор да окупљање протекне без инцидената и нарушавања јавног реда и мира", поручио је Речевић.

Он очекује од грађана да се понашају у складу са законом и да свој протест изразе на демократски начин и ненасилним путем.

"Иако вјерујемо да ће окупљење протећи без инцидентних ситуација, службеници Управе полиције спремни су да очувају и заштите уставни поредак Црне Горе. Уколико се десе одређене незаконитости, одлучно ће поступити у заштити закона и полицијских овлаштења", закључио је Речевић.

Савјетник за медије у кабинету црногорског министра унутрашњих послова Мирјана Ивановић каже да је Демократски фронт поднио пријаву Управи полицији за одржавање јавног окупљања у Подгорици за данас са почетком у 19.00 сати и завршетком сутра у 6.00.

"Намјера организатора је да у 19.00 сати са Трга Републике крену у протестну шетњу Улицом Слободе, дијелом Булвара Светог Петра Цетињског, гдје би се зауставили код споменика краљу Николи. Ту би одржали протестно окупљање и позвали окупљење грађане да се разиђу најкасније до 6.00 сати наредног дана", прецизирала је Ивановићева.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Да Да

24.10.2015 14:35

Бице то узбудљва и дуга дугааа ноц....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

24.10.2015 15:58

Без инцидената и русилацких активности ка позитивним промјенама. УЗ ВАС САМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вера

24.10.2015 16:02

Подрска браци у ЦГ да иде до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

24.10.2015 16:43

Разбијте мафијашки систем! Дави вас више од 25 година!

ОДГОВОРИТЕ