CG: Policija preduzima sve neophodne mjere

Crnogorska Uprava policije preduzima sve kako bi okupljanje na večerašnjem protestu Demokratskog fronta u Podgorici proteklo bez narušavanja javnog reda i mira, poručio je načelnik podgoričkog Centra sigurnosti Jovica Rečević.

Region 24.10.2015 | 16:00
CG: Policija preduzima sve neophodne mjere

Rečević je rekao na konferenciji za novinare da se sastao sa rukovodiocem protestnih okupljanja, poslanikom Demokratskog fronta Milutinom Đukanovićem, kome je ukazao na zakonske obaveze organizatora, koje je neophodno da preduzmu kako bi očuvali javni red i mir.

"Želimo da vjerujemo da će organizator, osim obavezujućih zakonskih aktivnosti, uložiti i dodatni napor da okupljanje protekne bez incidenata i narušavanja javnog reda i mira", poručio je Rečević.

On očekuje od građana da se ponašaju u skladu sa zakonom i da svoj protest izraze na demokratski način i nenasilnim putem.

"Iako vjerujemo da će okupljenje proteći bez incidentnih situacija, službenici Uprave policije spremni su da očuvaju i zaštite ustavni poredak Crne Gore. Ukoliko se dese određene nezakonitosti, odlučno će postupiti u zaštiti zakona i policijskih ovlaštenja", zaključio je Rečević.

Savjetnik za medije u kabinetu crnogorskog ministra unutrašnjih poslova Mirjana Ivanović kaže da je Demokratski front podnio prijavu Upravi policiji za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za danas sa početkom u 19.00 sati i završetkom sutra u 6.00.

"Namjera organizatora je da u 19.00 sati sa Trga Republike krenu u protestnu šetnju Ulicom Slobode, dijelom Bulvara Svetog Petra Cetinjskog, gdje bi se zaustavili kod spomenika kralju Nikoli. Tu bi održali protestno okupljanje i pozvali okupljenje građane da se raziđu najkasnije do 6.00 sati narednog dana", precizirala je Ivanovićeva.

Izvor: N1

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Da Da

24.10.2015 14:35

Bice to uzbudljva i duga dugaaa noc....

ODGOVORITE
Name

Homo sapiens

24.10.2015 15:58

Bez incidenata i rusilackih aktivnosti ka pozitivnim promjenama. UZ VAS SAM!

ODGOVORITE
Name

Vera

24.10.2015 16:02

Podrska braci u CG da ide do kraja.

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

24.10.2015 16:43

Razbijte mafijaški sistem! Davi vas više od 25 godina!

ODGOVORITE