Првенац Брињонеове на старту сезоне!

Италијанска скијашица Федерика Брињоне тријумфовала је на велеслалому у Зелдену којим је стартовала нова сезона у Светском купу.

Остали спортови 24.10.2015 | 15:00
Првенац Брињонеове на старту сезоне!

Брињонеова је у аустријском ски центру дошла укупним временом од 2:24.27 секунди и тако остварила прву победу у каријери.

Друго место, са 85 стотинки, заузела је Американка Микаела Шифрин, док се на трећем степенику победничког постоља нашла Тина Вајратер из Лихтенштајна.

Брињоне је кључну предност у односу на ривалке остварила у првој серији, када је била 95 стотинки испред Шифринове, док је Вајратерова била још 47 стотих делова секунде даље.

У наставку, ривалке су успеле да смање заостатак у односу на Италијанку, али не и да је престигну. Боља од осталих била је Швајцаркиња Лара Гут, испред Тесе Ворли из Француске, Немице Викторије Ребенсбург и Саре Хектор из Шведске. Првих десет комплетирале су домаћа скијашица Ева-Марија Брем, Ирене Куртони из Италије и још једна Швеђанка Фрида Хансдотер.

Такмичење у Зелдену се наставља у недељу мушким велеслаломом, а наредна трка скијашице очекује 14. новембра, када је на програму слалом у финском Левију.

Коментари / 0

Оставите коментар