Мексико: Због дроге ухапшене 22 особе

Америчке власти су заплијениле 12 тона марихуане и ухапсиле 22 особе након што су откриле један од најдужих канала кријумчарења дроге између Сједињених Америчких Држава и Мексика.

Свијет 24.10.2015 | 12:12
Мексико: Због дроге ухапшене 22 особе

Тунел који повезује складишта у Сан Диегу и мексичком граду Тијуана, дужине око 730 метара и дубине око девет метара, био је освијетљен и опремљен вентилацијом, као и системом жељезничког саобраћаја.

Полиција је ухапсила шест особа у Сан Диегу, гдје су заплијењене двије тоне марихуане, док су мексичке власти ухапсиле 16 особа, а заплијениле 10 тона дроге.

Тунел је откривен након што је амерички тајни агент пристао да кријумчарима дроге обезбиједи возаче и складиште у замјену за 10.000 долара за сваки пријелаз камиона с дрогом преко границе.

Како наводе амерички медији, тај регион већим дијелом контролише мексички нарко-картел Синалоа, који предводи Јоаqуíн “Ел Цхапо” Гузмáн, који је у јулу ове године побјегао из строго чуваног затвора.

Мексичка полиција саопштила је да су осумњичени за кријумчарење дроге признали властима да су повезани с криминалном организацијом из мексичке савезне државе Јалисцо.

Коментари / 0

Оставите коментар