Полиција привремено обуставила регистрацију

Аустријска полиција синоћ је била поново суочена са великим проблемом у вези са прихватом избеглица из Словеније, које су поново пробиле ограде, због чега су чувари реда привремено одустали од регистрације.

Регион 24.10.2015 | 08:25
Полиција привремено обуставила регистрацију

„Пробијање ограда може се спречити само масивном применом мера принуде. Примена насиља није одговарала ситуацији пошто се међу избеглицама налазило више жена и деце, те би повреде биле извесне“, наводи полиција.

Портпарол полиције Лео Јозефус подсећа да постоји обавеза регистрације, али да под актуелним околностима то није могуће. Од петка ујутру до послеподнева у Аустрију је прешло до 7.000 избеглица, а, као и протеклих дана, око 1.500 пробило је ограде испред центра за регистрацију на прелазу Шпилфелд.

Они су желели брже да крену ка Немачкој и узимали су такси возила као превоз.Међутим и више стотина кренуло је пешице пут Немачке, јер верују да је циљ удаљен свега још пар стотина километара.Такдоје је обустављен и железнички саобраћај између Шентиља и Шпилфелда због избеглица које се крећу дуж пруге.

Према писању аустријске штампе, многи таксисти користе ситуацију у којој се налазе избеглице.„Ја сам последњи такси и због тога вожња кошта 800 евра“, рекао је један бечки таксиста групи избеглица, преноси дневник „Курир“.

У колонама су таксисти из Беча дошли на прелаз Шпилфелд, да би направили посао, а често државни организовани превоз буде обустављен.Док је полиција имала све под контролом на прелазима ка Мађарској, на граници ка Словенији влада хаотично стање.Међу избеглицама због спорог деловања долази до немира и нестрпљивости.

У самом месту Шпилфед, такође, расположење међу становништвом није најбоље. Становници говоре, како преноси штампа, о потреби наоружавања и критикују полицију да не чини ништа.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сара

24.10.2015 08:17

Прије рата Дамаск био цетврти град у свијету по сигурности а сада задњи.Сада се не цује ни глас из Америке о избјеглицама.Знају зликовци ста су урадили.

ОДГОВОРИТЕ