Policija privremeno obustavila registraciju

Austrijska policija sinoć je bila ponovo suočena sa velikim problemom u vezi sa prihvatom izbeglica iz Slovenije, koje su ponovo probile ograde, zbog čega su čuvari reda privremeno odustali od registracije.

Region 24.10.2015 | 08:25
Policija privremeno obustavila registraciju

„Probijanje ograda može se sprečiti samo masivnom primenom mera prinude. Primena nasilja nije odgovarala situaciji pošto se među izbeglicama nalazilo više žena i dece, te bi povrede bile izvesne“, navodi policija.

Portparol policije Leo Jozefus podseća da postoji obaveza registracije, ali da pod aktuelnim okolnostima to nije moguće. Od petka ujutru do poslepodneva u Austriju je prešlo do 7.000 izbeglica, a, kao i proteklih dana, oko 1.500 probilo je ograde ispred centra za registraciju na prelazu Špilfeld.

Oni su želeli brže da krenu ka Nemačkoj i uzimali su taksi vozila kao prevoz.Međutim i više stotina krenulo je pešice put Nemačke, jer veruju da je cilj udaljen svega još par stotina kilometara.Takdoje je obustavljen i železnički saobraćaj između Šentilja i Špilfelda zbog izbeglica koje se kreću duž pruge.

Prema pisanju austrijske štampe, mnogi taksisti koriste situaciju u kojoj se nalaze izbeglice.„Ja sam poslednji taksi i zbog toga vožnja košta 800 evra“, rekao je jedan bečki taksista grupi izbeglica, prenosi dnevnik „Kurir“.

U kolonama su taksisti iz Beča došli na prelaz Špilfeld, da bi napravili posao, a često državni organizovani prevoz bude obustavljen.Dok je policija imala sve pod kontrolom na prelazima ka Mađarskoj, na granici ka Sloveniji vlada haotično stanje.Među izbeglicama zbog sporog delovanja dolazi do nemira i nestrpljivosti.

U samom mestu Špilfed, takođe, raspoloženje među stanovništvom nije najbolje. Stanovnici govore, kako prenosi štampa, o potrebi naoružavanja i kritikuju policiju da ne čini ništa.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sara

24.10.2015 08:17

Prije rata Damask bio cetvrti grad u svijetu po sigurnosti a sada zadnji.Sada se ne cuje ni glas iz Amerike o izbjeglicama.Znaju zlikovci sta su uradili.

ODGOVORITE