АБА - Партизан: Са или без Џоунса, на побједу!

Божић се пита да ли ће последње појачање и моћи да помогне, ако регистрација буде завршена на време. Од играча ће тражити енергију и ритам утакмице, до важне победе.

Кошарка 24.10.2015 | 12:40
АБА - Партизан: Са или без Џоунса, на побједу!

Не само због тога што су и Партизан и Крка у групи од шест клубова са скором 2-4 на зачељу АБА лиге, већ и због пакленог распореда који чека црно-беле потом, у наредне три утакмице, меч у суботу од 19 часова има огромну специфичну вредност.

Партизан - Крка, Хала "Пионир", 7. коло АБА лиге.

Са Кевином Џоунсом или без њега?

"Отишао је јутрос на лекарске прегледе, требало би да му стигне и 'ЛОЦ' из Француске (неопходан документ за регистрацију играча, прим. аут). Људи из клуба чине све да га региструју на време, али чак и ако успеју, не знам колико би после дугог путовања и једног заједничког тренинга могао да нам помогне на утакмици", рекао је млади тренер младе екипе црно-белих Петар Божић.

"То је премало да би се упознао са системом игре", констатовао је у "Пиониру" пред утакмицу са тимом из Новог Места.

О противнику...

"Крка одиграла одличну утакмицу против Цедевите, што указује на њен квалитет. После су изгубили од Металца, али без обзира на то, чека нас сигурно тешка утакмица. Очекујем да пред нашим навијачима наметнемо свој ритам и дамо све од себе како бисмо победили", рекао је Божић, који није желео екипу да оптерећује ониме што следи после Крке.

А, следе тешки испити - гостовање Црвеној звезди у "вечитом дербију", дуел са екипом Будућности у Београду, пут у Далмацију на регионални дерби са Задром...

Зато је за Божића превасходно било важно да екипа позитивно реагује после лоше игре и лошег резултата у Загребу, у поразу од Цибоне.

"Урадили смо аутоскаутинг, да видимо где смо грешили. Екипа је током недеље добро реаговала, а Крка ће бити прави испит, да видимо колико смо научили и да ли ће нам се поновити грешке из Загреба".

Од раније, Божић не може да рачуна на Еда Мурића и Михаила Андрића.

СТИЖЕ ЈОШ ЈЕДАН ИГРАЧ
"Имамо жељу и интензивно радимо на довођењу још једног играча", рекао је Божић, али није желео да каже да ли се ради о појачању на позицији плејмејкера, мада су сви изгледи да ће то бити следећи потез менаџмента црно-белих. Да ли се ради о играчима који евентуално неће изборити НБА уговор у последњем тренутку? "То су наше жеље, али нисам сигуран да ли су и у складу са могућностима, односно да ли можемо да приуштимо такве играче... Када буде нешто, бићете благовремено обавештени", насмешио се млади тренер.

Коментари / 0

Оставите коментар