ABA - Partizan: Sa ili bez Džounsa, na pobjedu!

Božić se pita da li će poslednje pojačanje i moći da pomogne, ako registracija bude završena na vreme. Od igrača će tražiti energiju i ritam utakmice, do važne pobede.

Košarka 24.10.2015 | 12:40
ABA - Partizan: Sa ili bez Džounsa, na pobjedu!

Ne samo zbog toga što su i Partizan i Krka u grupi od šest klubova sa skorom 2-4 na začelju ABA lige, već i zbog paklenog rasporeda koji čeka crno-bele potom, u naredne tri utakmice, meč u subotu od 19 časova ima ogromnu specifičnu vrednost.

Partizan - Krka, Hala "Pionir", 7. kolo ABA lige.

Sa Kevinom Džounsom ili bez njega?

"Otišao je jutros na lekarske preglede, trebalo bi da mu stigne i 'LOC' iz Francuske (neophodan dokument za registraciju igrača, prim. aut). Ljudi iz kluba čine sve da ga registruju na vreme, ali čak i ako uspeju, ne znam koliko bi posle dugog putovanja i jednog zajedničkog treninga mogao da nam pomogne na utakmici", rekao je mladi trener mlade ekipe crno-belih Petar Božić.

"To je premalo da bi se upoznao sa sistemom igre", konstatovao je u "Pioniru" pred utakmicu sa timom iz Novog Mesta.

O protivniku...

"Krka odigrala odličnu utakmicu protiv Cedevite, što ukazuje na njen kvalitet. Posle su izgubili od Metalca, ali bez obzira na to, čeka nas sigurno teška utakmica. Očekujem da pred našim navijačima nametnemo svoj ritam i damo sve od sebe kako bismo pobedili", rekao je Božić, koji nije želeo ekipu da opterećuje onime što sledi posle Krke.

A, slede teški ispiti - gostovanje Crvenoj zvezdi u "večitom derbiju", duel sa ekipom Budućnosti u Beogradu, put u Dalmaciju na regionalni derbi sa Zadrom...

Zato je za Božića prevashodno bilo važno da ekipa pozitivno reaguje posle loše igre i lošeg rezultata u Zagrebu, u porazu od Cibone.

"Uradili smo autoskauting, da vidimo gde smo grešili. Ekipa je tokom nedelje dobro reagovala, a Krka će biti pravi ispit, da vidimo koliko smo naučili i da li će nam se ponoviti greške iz Zagreba".

Od ranije, Božić ne može da računa na Eda Murića i Mihaila Andrića.

STIŽE JOŠ JEDAN IGRAČ
"Imamo želju i intenzivno radimo na dovođenju još jednog igrača", rekao je Božić, ali nije želeo da kaže da li se radi o pojačanju na poziciji plejmejkera, mada su svi izgledi da će to biti sledeći potez menadžmenta crno-belih. Da li se radi o igračima koji eventualno neće izboriti NBA ugovor u poslednjem trenutku? "To su naše želje, ali nisam siguran da li su i u skladu sa mogućnostima, odnosno da li možemo da priuštimo takve igrače... Kada bude nešto, bićete blagovremeno obavešteni", nasmešio se mladi trener.

Komentari / 0

Ostavite komentar