Њемачка протјерује мигранте са Балкана

Њемачка ће, умјесто од 1. новембра већ од понедјељка почети с примјеном новог закона о азилу и тиме са великим протјеривањем одбијених подносиоца захтјева.

Свијет 23.10.2015 | 17:20
Њемачка протјерује мигранте са Балкана

То се прије свега односи на људе из балканских земаља, јављају њемачки медији, а потврдио је и специјални Координатор за избјеглице, шеф Канцеларске службе Петер Алтмајер.

"То ће нам највјероватније поћи за руком и чак неколико дана раније", рекао је Алтмајер данас за АРД-Моргенмагазин поводом примјене закона, који је 1. новембра требало да ступи на снагу и који предвиђа поједоностављење поступка за депортацију одбијених азиланата.

Он је као нове земље сигурног порекла дефинисао Косово, Албанију и Црну Гору.

Србија се већ дуже времена налази на листи земаља сигурног поријекла, што значи да у таквим земљама нема ни политичког прогона ни политичког мучења, па тиме ни разлога за азил, али се захтјеви грађана ипак могу појединачно провјеравати.

Према информацијама дневника "Велт", велики број одбијених азиланата се одлучује да добровољно напусти Нујемачку, па је тако од јануара до септембра земљу напустило 22.400 људи, док је 11.500 било протјерано.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар