Како ће људи изгледати за 1.000 година?

Климатске промене, вештачка интелигенција и генетске мутације драстично ће утицати на изглед људи.

Занимљивости 23.10.2015 | 14:30
Како ће људи изгледати за 1.000 година?

Људи би, рецимо, могли да добију црвене очи услед мутација ДНК и да се рађају са тамнијом кожом због климатских промена.

Видео објављен на канадском YоуТубе каналу АсапСциенце описује хипотетички сценарио у ком људи постају андроиди.

“У будућности ће наноботови, односно сићушни роботи, бити део наших тела и утицати на наше способности. Човек више неће бити ограничен физиологијом, него ће постати мешавина биолошког тела и машине”, гласе прогнозе др Алана Квана са Универзитета у Вашингтону.

Др Кван верује да је кључ наше будућности савладавање природне еволуције и прилагођавање људске биологије савременим потребама.

Пошто ће генетски инжењеринг постати “нормална ствар”, “судбина човечанства зависиће од укуса појединаца”, сматра Кван, додајући да ће наши мозгови све више расти.

Истог мишљења је и Кадел Ласт, истраживач Светског института за проучавање мозга, који сматра да човечанство пролази кроз велику “еволутивну транзицију”.

Човек будућности биће снажан, имаће прав нос, крупне очи и симетричне црте лица. Очи ће се прилагођавати климатским променама и појачаном космичком зрачењу, па су велике шансе да ће поред плавих, зелених и браон, бити и црвених.

Др Ласт сматра да би већ 2050. могли да приметимо промене у изгледу људи изазване новим технологијама, понашању и природној селекцији. Живећемо дуже, децу добијати у позним годинама и ослањаћемо се на вештачку интелигенцију за обављање свакодневних ствари.

Његов рад о еволуцији људи под називом “Хуман Еволутион, Лифе Хисторy Тхеорy анд тхе Енд оф Биологицал Репродуцтион” објављен је у стручном часопису “Цуррент Агинг Сциенце”.

Б 92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ИСКРЕНО

23.10.2015 12:43

Баш би волео да то видим и доживим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

робот

24.10.2015 23:06

Технолигија це унистити биологију. Дјеца це се радјати вјестацком оплодњом, све це бити испрограмирано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пацо

25.10.2015 23:06

А Миле це и тад владати у РС ако се не дозовемо памети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.

26.10.2015 15:52

Ајде брале, мало искулирај. Пробисте нам мозак са тим Милетом више, ботови једни.

Name

Аа

28.10.2015 08:56

А вала ни ја га не симпатисем ал и они прегоне