Црногорски репери опјевали пад владара

Корисници друштвених мрежа, понесени актуелним дешавањима, широм Црне Горе деле песму “Судбину у руке”, питајући се ко је њен аутор, али и хвалећи текст који је “савршено описао политичку и друштвену ситуацију у Црној Гори”.

Регион 23.10.2015 | 07:39
Црногорски репери опјевали пад владара

Наиме у песми се црногорска политичка сцена описује се као место које “врви од фолираната, од мутних владара и манипуланата”, али и речима “стандардна коалиција, бескорисна опозиција, заглупљен народ и корумпирана полиција”.

Права песма у право време

У разговору за “Вијести”, члан састава који се крије иза имена “Фреихеит” (слобода), а који је и заслужан за ову нумеру, открио је више о себи и томе како је настала песма “Судбину у руке”, инсистирајући у исто време на анонимности.

Иако песму на Yоутубе каналу прати фотографија полицајаца са недавно одржаног протеста, 24-годишњи саговорник “Вијести” тврди да је нумера настала раније.

“Песма је од скоро месец или два ја мислим, али је сада био тренутак да се објави. То је зато што господар осећа и зна да се његовој владавини ближи крај, па смо тако и ми као његови најоданији поданици осетили да је право време да и најавимо пад”, прича он.

Мука их натерала

Када је у питању инспирација, он каже да га је на снимање ове песме натерало “ништа друго до мука и љутња”.

“Конкретне инспирације нема, ово су једноставно наши животи. Само што ми се смучило више то да смо стварно сви свесни свега, чак су и они свесни, наша елита - знају они добро што и како раде, али ето - нико ништа није радио по том питању до малоприје.

Сад се то мења. Бес се накупио”, истиче саговорник Вијести који је магистрирао архитектуру, а којем су страст писање и музика.

Извор: Србија данас

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Крајишник

23.10.2015 08:50

Иако им није им било тешко написати овај текст, јер је све то ту око нас, момци су заслужили све похвале. Говор Мила на крају пјесме открива о каквом психопати се ради.

ОДГОВОРИТЕ