Crnogorski reperi opjevali pad vladara

Korisnici društvenih mreža, poneseni aktuelnim dešavanjima, širom Crne Gore dele pesmu “Sudbinu u ruke”, pitajući se ko je njen autor, ali i hvaleći tekst koji je “savršeno opisao političku i društvenu situaciju u Crnoj Gori”.

Region 23.10.2015 | 07:39
Crnogorski reperi opjevali pad vladara

Naime u pesmi se crnogorska politička scena opisuje se kao mesto koje “vrvi od foliranata, od mutnih vladara i manipulanata”, ali i rečima “standardna koalicija, beskorisna opozicija, zaglupljen narod i korumpirana policija”.

Prava pesma u pravo vreme

U razgovoru za “Vijesti”, član sastava koji se krije iza imena “Freiheit” (sloboda), a koji je i zaslužan za ovu numeru, otkrio je više o sebi i tome kako je nastala pesma “Sudbinu u ruke”, insistirajući u isto vreme na anonimnosti.

Iako pesmu na Youtube kanalu prati fotografija policajaca sa nedavno održanog protesta, 24-godišnji sagovornik “Vijesti” tvrdi da je numera nastala ranije.

“Pesma je od skoro mesec ili dva ja mislim, ali je sada bio trenutak da se objavi. To je zato što gospodar oseća i zna da se njegovoj vladavini bliži kraj, pa smo tako i mi kao njegovi najodaniji podanici osetili da je pravo vreme da i najavimo pad”, priča on.

Muka ih naterala

Kada je u pitanju inspiracija, on kaže da ga je na snimanje ove pesme nateralo “ništa drugo do muka i ljutnja”.

“Konkretne inspiracije nema, ovo su jednostavno naši životi. Samo što mi se smučilo više to da smo stvarno svi svesni svega, čak su i oni svesni, naša elita - znaju oni dobro što i kako rade, ali eto - niko ništa nije radio po tom pitanju do maloprije.

Sad se to menja. Bes se nakupio”, ističe sagovornik Vijesti koji je magistrirao arhitekturu, a kojem su strast pisanje i muzika.

Izvor: Srbija danas

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

23.10.2015 08:50

Iako im nije im bilo teško napisati ovaj tekst, jer je sve to tu oko nas, momci su zaslužili sve pohvale. Govor Mila na kraju pjesme otkriva o kakvom psihopati se radi.

ODGOVORITE