Забрањено острво

Постоји неколицина 'животињских острва' које би било паметно избегавати у широком луку, али један се посебно истиче

Путовања 22.10.2015 | 10:30
Забрањено острво

Иако је Острво змија најпознатије место којим 'влада' једна животињска врста, то није једино животињско острво. Свиње, зечеви, туљани и ракови само су неке од животиња које су одабрале своја копнена царства, с тим да би многа од њих било пуно пријатније посетити од онога на којем су контролу преузеле змије.

Само да знате, Острво змија налази се недалеко од обале Бразила, а толико је опасан да му је чак и бразилска војска строго забранила прилаз. На њему се наиме налази највише отровница на једном месту, те се процењује да је на сваком квадратном метру по једна.

Острво мачака - Ташироџима, Јапан

Некад је на овом острву било око 1000 људи, док их је данас једва стотинак. Али број мачака незаустављиво расте. За разлику од змија, мачке у једнакој мјери воле острвљани као и туристи који им долазе у посету и брину се за њих, а острво поседује чак и грађевине у облику мачака.

Острво зечева - Окуношима, Јапан

Некад је ово острво служило као тајна фабрика бојних отрова. На њему производило смртоносно и илегално оружје за Други светски рат. Али данас је то дом хиљада зечева, за које се не зна како су тачно тамо завршили, премда неки верују да је реч о потомцима животиња које су се користиле у експериментима смртоносне фабрике, које су пуштене на слободу након предаје Јапана у рату.

Острво фока Фолс беј - Јужноафричка Република

Недалеко од обале Кејптауна, налази се острво који служи као својеврсни бордел за фоке, тј. представља њихово главно место за разможавање. Иако бисте можда радо посетили овај рај за фоке, знајте да је он окружен 'смртоносним прстеном', тачније ловиштем на којем оперишу велике беле ајкуле, које напето ишчекују неће ли нека приглупа фока залутати с острва и кренути у њиховом смеру. Зато је острво фока, као и оно који припада змијама, најбоље избегавати.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар