Пожар у избјегличком кампу у Брежицама

Већина шатора у кампу за мигранте у Брежицама су изгорјели, а репортери са мјеста догађаја јављају да Црвени крст збрињава повријеђене у пожару.

Регион 21.10.2015 | 12:00
Пожар у избјегличком кампу у Брежицама

У пожару су изгорјели шатори који су постављени 17. септембра. Уништено је око двије трећине шатора. Пожар је захватио и околно грмље, но ватрогасци су успјели спријечити ширење. Пожар је за сада угашен, али ватрогасци су и даље присутни на лицу мјеста.

Полицијски специјалци рекли су да су неки од избјеглица само стајали и гледали ватру, али да су се на крају повукли.

Према писању словеначких медија, над центром се надвио густи црни дим. 

Мигранти често пале ватру како би се угријали због чега свако мало букне пожар.

Не зна се је ли пожар намјерно изазван у знак протеста. 

 

 

Хрватска се не држи оперативних договора о броју избјеглица које шаље у Словенију, док је сарадња с Аустријом у том погледу врло добра, оцјена је коју је у разговору за њемачки "Дие Wелт" дао словенски премијер Миро Церар.

"Од чланице Европске уније очекивао бих друкчије понашање", казао је њемачком дневнику Церар, којег данас цитирају словенски медији.

Словенија је синоћ почела пропуштати избјеглице. Воз из Опатовца с избјеглицама стигао је око 22 сата у Средишће об Драви гдје су их словенске власти регистровале.

Након што су им волонтери дали потребну одјећу, обућу и храну - аутобусима су их превозили на Шентиљ.

Подсјетимо, током јучерашњег дана према Словенији из Опатовца отишло је тридесетак аутобуса као и воз с избјеглицама и мигрантима.

 Извор: Агенције/ Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Серафим

21.10.2015 11:35

Види се из авиона да је власт-полиција специјална јединицс подметнула позар да отерају бескуцнике-будуце терористе који це да се свете јер ста друго муслимани знају осима бесе и освете.

ОДГОВОРИТЕ