Ко ће бити НБА шампион? Менаџери немају дилему!

Генерални менаџери свих клубова у традиционалној анкети предвидели ко ће бити нови првак, ко ће бити МВП, а ко најбољи тренер. Прочитајте како су гласали.

Кошарка 20.10.2015 | 23:30
Ко ће бити НБА шампион? Менаџери немају дилему!

Ако се питају генерални менаџери, титула ће на крају наступајуће сезоне отићи у Кливленд.

Прошле сезоне, повредама десетковани састав Дејвида Блата капитулирао је у финалу против Голден Стејта, упркос спектакуларним играма Леброна Џејмса.

Кавси ни сад нису комплетни, нити ће бити до јануара, али их, без обзира на то, струка види као прве фаворите.

Судећи према 53 одсто гласова генералних менаџера, Кливленд је први фаворит у борби за титулу. Ако се предвиђања остваре, то ће бити прва титула за тим из Охаја.

Голден Стејту се за одбрану пехара даје само 17,9 одсто шанси.

Ко ће бити МВП?

- 39,3 одсто рекло је да ће то бити Леброн.
- 25 одсто верује да ће награду добити Ентони Дејвис.
- по 10,7 одсто види Кевина Дурента и Џејмса Хардена као најкорисније.
- по 7,1 одсто верује у Стефа Карија и Расела Вестбрука.

Ко је најбољи тренер лиге? Ту нису имали дилему.

Тренер Сан Антонио Спурса Грег Попович (66), петоструки НБА шампион, добио је 93,1 одсто гласова у избору за потенцијално најбољег тренера на крају сезоне. "Поп" је ту награду добио три пута - 2003, 2012. и 2014.

Прошлогодишњи лауреат, Мајк Буденхолцер, изнео је ове недеље занимљив коментар о легендарном колеги са клупе Сан Антонија, од кога је учио у Тексасу. Његов тим многи и називају "Спурсима Истока".

"Једна од сјајних ствари из рада са Попом, коју нисам само ја приметио, је то да он инсистира да изнесете свој став. Он практично инсистира да се не сложите с њим. То је део процеса рада у Сан Антонију. Учествовао сам у томе и добро ми је ишло", рекао је тренер Атланте.

"Бад је учио од мене. Учио сам и ја од њега. Слагали смо се око много ствари, али било је и ствари око којих се нисмо слагали", одговорио је Попович.

Шта ви мислите, ко ће бити НБА шампион, ко ће бити МВП, а ко најбољи тренер?

Коментари / 0

Оставите коментар