Ko će biti NBA šampion? Menadžeri nemaju dilemu!

Generalni menadžeri svih klubova u tradicionalnoj anketi predvideli ko će biti novi prvak, ko će biti MVP, a ko najbolji trener. Pročitajte kako su glasali.

Košarka 20.10.2015 | 23:30
Ko će biti NBA šampion? Menadžeri nemaju dilemu!

Ako se pitaju generalni menadžeri, titula će na kraju nastupajuće sezone otići u Klivlend.

Prošle sezone, povredama desetkovani sastav Dejvida Blata kapitulirao je u finalu protiv Golden Stejta, uprkos spektakularnim igrama Lebrona Džejmsa.

Kavsi ni sad nisu kompletni, niti će biti do januara, ali ih, bez obzira na to, struka vidi kao prve favorite.

Sudeći prema 53 odsto glasova generalnih menadžera, Klivlend je prvi favorit u borbi za titulu. Ako se predviđanja ostvare, to će biti prva titula za tim iz Ohaja.

Golden Stejtu se za odbranu pehara daje samo 17,9 odsto šansi.

Ko će biti MVP?

- 39,3 odsto reklo je da će to biti Lebron.
- 25 odsto veruje da će nagradu dobiti Entoni Dejvis.
- po 10,7 odsto vidi Kevina Durenta i Džejmsa Hardena kao najkorisnije.
- po 7,1 odsto veruje u Stefa Karija i Rasela Vestbruka.

Ko je najbolji trener lige? Tu nisu imali dilemu.

Trener San Antonio Spursa Greg Popovič (66), petostruki NBA šampion, dobio je 93,1 odsto glasova u izboru za potencijalno najboljeg trenera na kraju sezone. "Pop" je tu nagradu dobio tri puta - 2003, 2012. i 2014.

Prošlogodišnji laureat, Majk Budenholcer, izneo je ove nedelje zanimljiv komentar o legendarnom kolegi sa klupe San Antonija, od koga je učio u Teksasu. Njegov tim mnogi i nazivaju "Spursima Istoka".

"Jedna od sjajnih stvari iz rada sa Popom, koju nisam samo ja primetio, je to da on insistira da iznesete svoj stav. On praktično insistira da se ne složite s njim. To je deo procesa rada u San Antoniju. Učestvovao sam u tome i dobro mi je išlo", rekao je trener Atlante.

"Bad je učio od mene. Učio sam i ja od njega. Slagali smo se oko mnogo stvari, ali bilo je i stvari oko kojih se nismo slagali", odgovorio je Popovič.

Šta vi mislite, ko će biti NBA šampion, ko će biti MVP, a ko najbolji trener?

Komentari / 0

Ostavite komentar