Прво га каменовали, па га згазио камион!

Почетна истрага каже да је човек изашао из свог аутомобила на путу 60, након што су демонстранти бацали каменице на њега. Палестински возач камиона се пријавио сам у полицију рекавши да је случајно ударио човека

Свијет 20.10.2015 | 20:18
Прво га каменовали, па га згазио камион!

Јеврејски Израелац стар 54 године умро је у уторак поподне, након што га је прегазио камион на путу 60. Жртва је идентификована као Аврахам (Ашер) Часно, становник насеља на Западној Обали, Киријат Арба.

 

Према прелиминарној истрази, човек је возио на аутопуту 60, када су демонстранти бацали каменице на његов ауто. То га је навело да изађе из свог аутомобила са моткому руци у близини палестинског изнегличког кампа Ал-Фавар. Палестински возач камиона га је онда прегазио и одвезао се.Возач се касније предао палестинској полицији, рекавши да је случајно ударио човека.

Хитна помоћ дошла је брзо на лице места након што су добили позив да је човека ударио камион, пронашли су га поред кола у несвесном стању и није дисао. Покушаји да га оживе били су безуспешни и доктори су га прогласили мртвим на лицу места.

Часно је иза себе оставио супругу Рути, седморо деце и деветоро унучића.

Ово је, нажалост, само једна у низу трагедија које погађају израелски и палестински народ, који више од недељу дана не престаје са сукобима. Цивилне жртве су свакодневно присутне, а нетрпељивост се вратила након кршења примирја из 2014. године.

У ранијем инциденту данас крај Хеброна, погинуо је палестински нападач.Он је лакше ранио ножем израелског војног официра за време нереда у том подручју. Израелски војници су пуцали након што се нападач бацио према њима.

Нереди нису престали после тог инцидента. Израелски медији констатују да се наставља насиље и да Израелци страхују да су на почетку још једног дугог крвопролића.

(Хааретз)

Коментари / 0

Оставите коментар