Prvo ga kamenovali, pa ga zgazio kamion!

Početna istraga kaže da je čovek izašao iz svog automobila na putu 60, nakon što su demonstranti bacali kamenice na njega. Palestinski vozač kamiona se prijavio sam u policiju rekavši da je slučajno udario čoveka

Svijet 20.10.2015 | 20:18
Prvo ga kamenovali, pa ga zgazio kamion!

Jevrejski Izraelac star 54 godine umro je u utorak popodne, nakon što ga je pregazio kamion na putu 60. Žrtva je identifikovana kao Avraham (Ašer) Časno, stanovnik naselja na Zapadnoj Obali, Kirijat Arba.

 

Prema preliminarnoj istrazi, čovek je vozio na autoputu 60, kada su demonstranti bacali kamenice na njegov auto. To ga je navelo da izađe iz svog automobila sa motkomu ruci u blizini palestinskog iznegličkog kampa Al-Favar. Palestinski vozač kamiona ga je onda pregazio i odvezao se.Vozač se kasnije predao palestinskoj policiji, rekavši da je slučajno udario čoveka.

Hitna pomoć došla je brzo na lice mesta nakon što su dobili poziv da je čoveka udario kamion, pronašli su ga pored kola u nesvesnom stanju i nije disao. Pokušaji da ga ožive bili su bezuspešni i doktori su ga proglasili mrtvim na licu mesta.

Časno je iza sebe ostavio suprugu Ruti, sedmoro dece i devetoro unučića.

Ovo je, nažalost, samo jedna u nizu tragedija koje pogađaju izraelski i palestinski narod, koji više od nedelju dana ne prestaje sa sukobima. Civilne žrtve su svakodnevno prisutne, a netrpeljivost se vratila nakon kršenja primirja iz 2014. godine.

U ranijem incidentu danas kraj Hebrona, poginuo je palestinski napadač.On je lakše ranio nožem izraelskog vojnog oficira za vreme nereda u tom području. Izraelski vojnici su pucali nakon što se napadač bacio prema njima.

Neredi nisu prestali posle tog incidenta. Izraelski mediji konstatuju da se nastavlja nasilje i da Izraelci strahuju da su na početku još jednog dugog krvoprolića.

(Haaretz)

Komentari / 0

Ostavite komentar