Избјеглице пробиле кордон полиције

Контролисани гранични прелаз Беркасово - Бапска од јутрос је био блокиран за избјеглице и нико од њих није могао прећи, но како јавља репортер Н1 с мјеста догађаја, неколико избјеглица је пробило прелаз.

Регион 20.10.2015 | 13:03
Избјеглице пробиле кордон полиције

Избјеглице су почеле да мимо прелаза улазе кроз воћњаке. Полиција за сада не примјењује силу.

Репортер Н1 је раније јавио да се на српско-хрватској граници и даље налази кордон полиције и јединица за разбијање демонстрација.

Људи су јутрос били нервозни, гурали се и викали: "Опен, опен!"

Раније јутрос, Радио-телевизија Србије је јавила да Хрватска избјеглицама дозвољава пролаз на свој териториј веома споро, у мањим групама. За првих сат времена границу је прешло око 150 избјеглица који су, даље, на хрватски териториј превезени полицијским "марицама".

Како јавља репортер Н1, ријеч је о избјеглицама које нису прошле контролисани гранични прелаз, већ су ушли илегално, преко поља.

Простор испред граничног прелаза дуг је неколико стотина метара и пун људи.

Већина избјеглица је ноћ провела на отвореном, покушавајући се угријати фолијама и декама које су добили по уласку у Србију, док су неки од њих покушавали запалити ватру.

Представаници УНХЦР и Црвеног крста наводе да је "ноћ протекла у мукама", али мирно, док нове избјеглице и даље пристижу, јер кроз Беркасово редовно пролазе аутобуси из Прешева.

Извор: Н1

 

Коментари / 0

Оставите коментар