"Није смак свијета, настављамо борбу"

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Србија чини све могуће напоре како би спречила пријем Косова у УНЕСКО и најавио да ће током ноћи на ту тему разговорати са премијером једне земље од кога ће тражити подршку.

Србија 20.10.2015 | 13:25
"Није смак свијета, настављамо борбу"

"Ноћас у 1.30 имам разговор, због разлике у времену, са премијером једне земље кога молим за подршку, Они су признали Косово, али сада нова влада преиспитује одлуке претходне владе и надам се да можемо да их уверимо", рекао је Вучић новинарима у Љубовији.

Упитан шта очекује уочи сутрашњег гласања о захтеву за пријем Косова у УНЕСКО, он је рекао да "наше шансе нису велике на извршном савету, много су веће на Генералној конференцији."

"То што ћу у пола два ноћас да имам званичан разговор са премијером једне земље вам довољно говори колико напора чинимо и колико се боримо", указао је.

Он је рекао да није смак света и да ће Србија своју борбу да настави.

"Много је важније шта ми кажемо као Србија, него шта многи други кажу, наше је да чујемо и њих, али ми смо ти који на крају доносе одлуку како ћемо да се понашамо", рекао је премијер.

За Србију је улазак Косова у УНЕСКО неприхватљив, то је, како је рекао, лоше за српске манастире.

"Неки други морају да нас обавесте како је то добро, посебно што ако погледате њихову аргументацију, у 80 посто бисте могли да је потпишете, само не знам како је из таквих премиса дошло до тако погрешног закључка", рекао је Вучић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ма

20.10.2015 13:51

Реци нам"вуцко"која је то земља да и ми знамо ?

ОДГОВОРИТЕ