"Nije smak svijeta, nastavljamo borbu"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija čini sve moguće napore kako bi sprečila prijem Kosova u UNESKO i najavio da će tokom noći na tu temu razgovorati sa premijerom jedne zemlje od koga će tražiti podršku.

Srbija 20.10.2015 | 13:25
"Nije smak svijeta, nastavljamo borbu"

"Noćas u 1.30 imam razgovor, zbog razlike u vremenu, sa premijerom jedne zemlje koga molim za podršku, Oni su priznali Kosovo, ali sada nova vlada preispituje odluke prethodne vlade i nadam se da možemo da ih uverimo", rekao je Vučić novinarima u Ljuboviji.

Upitan šta očekuje uoči sutrašnjeg glasanja o zahtevu za prijem Kosova u UNESKO, on je rekao da "naše šanse nisu velike na izvršnom savetu, mnogo su veće na Generalnoj konferenciji."

"To što ću u pola dva noćas da imam zvaničan razgovor sa premijerom jedne zemlje vam dovoljno govori koliko napora činimo i koliko se borimo", ukazao je.

On je rekao da nije smak sveta i da će Srbija svoju borbu da nastavi.

"Mnogo je važnije šta mi kažemo kao Srbija, nego šta mnogi drugi kažu, naše je da čujemo i njih, ali mi smo ti koji na kraju donose odluku kako ćemo da se ponašamo", rekao je premijer.

Za Srbiju je ulazak Kosova u UNESKO neprihvatljiv, to je, kako je rekao, loše za srpske manastire.

"Neki drugi moraju da nas obaveste kako je to dobro, posebno što ako pogledate njihovu argumentaciju, u 80 posto biste mogli da je potpišete, samo ne znam kako je iz takvih premisa došlo do tako pogrešnog zaključka", rekao je Vučić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ma

20.10.2015 11:51

Reci nam"vucko"koja je to zemlja da i mi znamo ?

ODGOVORITE