Миле, Мило доста је било!

Недавно један од наших врлих опозиционара закукао да он није тај који би могао позивати народ на буну јер забога он има породицу, има жену дјецу, мора на њих мислити. Гледам како Андрија Мандић, Небојша Медојевић, Милан Кнежевић, Бранко Радуловић, ступају одлучно на полицијски кордон и трпе ударце пендерека, крваре, а не стају. 

Регион 19.10.2015 | 19:58
Миле, Мило доста је било!

Данима лидери црногорске опозиције спавају у шаторима испред скупштине. Имају ли они породице? Имају зато то и раде. Имају и породице и образ.

Готов је! Режим Мила Ђукановића у Црној Гори је доживио потпуни слом. Након 27 година владавине, хиљаде грађана те земље предвођене лидерима опозиције су на улицама Подгорице успјеле оно што су донедавно многи сматрали немогућим.

Истина, премијер Мило Ђукановић је још на челу државе, бар до суботе до када му је дат рок да поднесе оставку. До прије пар дана многи су сматрали да је ово само чудом могуће. То чудо се десило, лакше него што су многи замишљали.

Сада је теже замислити чудо које би и послије суботе Ђукановића задржало на власти.

Он сада има два избора – да из ћошка у који је сабијен изађе са бијелом заставом или да из њега буде извучен са лисицама на рукама.

Слом Ђукановићевог режима порука је и императив свима у региону који немају оно што су црногорски опозиционари показали да имају када су на челу народа рекли доста криминалу, корупцији, деспотији која глуми демократију.
Кључни моменат овог историјског догађаја није се, међутим, одиграо на подгоричким улицама. Све је почело оног тренутка када је опозиција одлучно рекла да Црном Гором влада режим, а с режимо се не преговара режим се руши. У складу с тим напустили су Парламент и прекинули сваки контакт са режимом уз само један циљ: Режим мора пасти!

И пао је. Свјесни да се ни за једну политичку идеју није могуће борити док државом владају криминал, корупција и репресија, грађани Црне Горе су се окупили око тог циља и заборавили на све могуће подјеле: етничке, идеолошке, социјалне и показали свима да је то једини пут за успостављање нормалног друштва.

Да ли ће и какву поуку опозицони лидери у Републици Српској извући из поруке коју је и њима послала демократска Црна Гора?

 

Паралела је много, а оправдања да не науче лекцију коју су до сада заобилазили, више нема.

Мило

Грађани Црне Горе, предвођени лидерима опозиције, су након што је први посегао за примјеном силе, Ђукановићу показали каквом силом располажу и њега и његов режим сатјерали у ћошак из којег се се даље не може!

Прије само неколико дана овакав исход опозиционог бунта многи су сматрали немогућим. Много је аргумената којим су потркрепљиване ове тврдње.

Опозиција у Црној Гори није била јединствена. Мирне протесте који су почели прије двадесетак дана повео је Демократски фронт (програмски савез више опозиционих странака) предвођен Андријом Мандићем, Небојшом Медојевићем и другим политичким лидерима. Протесте нису подржали опозиционе странке Социјалистичка народна партија (СНП), Демос, Позитивна Црна Гора...

Протести су почели пред сам улазак Црне Горе у НАТО, сматрало се да због ове чињенице Ђукановићев режим ужива пуну подршку САД-а и Западних савезника. Етничка подијељеност, посебно она по српско – црногорском шаву, као и идеолошка размимоилажења, нису ишла у прилог јединству опозиције.

С друге стране, Црна Гора је једина бивша југословенска република у којој од деведесетих година није дошло до промјене власти. Многи ће рећи да у тој држави власт није промијењена од 1945. Када је на њено чело дошла Комунистичка партија (послије Савез комуниста Југославија) и неће погријешити.

Крајем осамдесетих година прошлог вијека, млади кадрови СК, предвођени Милом Ђукановићем и Момиром Булатовићему у блиским везама са Слободаном Милошевићем и тада новом комунистичком гарнитуром у Србији, понесени тзв. „догађањем народа“ преузели су власт.

Двадесет осомогодишњи Мило Ђукановић постао је најмлађи премијер у Европи, док је Момир Булатовић постао предсједник Црне Горе. На првим вишестраначким изборима, СК Црне Горе је убједљиво побиједио. Ова партије је недуго затим, промијенила име у Демократску партију Социјалиста које је и данас на власти на челу са Ђукановићем.

Он је Милошевићу окренуо леђа тек пред његов пад с власти у Србији крајем деведесетих. Због тога се сукобио с Милошевићу вјерним Момиром Булатовићем, којег је за кратко вријеме потпуно макнуо на маргине политичког живота. Истовремено, Ђукановићева реторика се од „великосрпске“ која је почетком деведесетих позивала на „ослобађање Дубровника од усташа“ и јединство „српских земља“, претворила у „великоцрногорску“ која негира било каву везу са српским национализмом и сеже до негирања било каквих српско-црногорски веза.

Паралелно са овом етничком „катарзом“ Ђукановић је доживио и идеолошку, па се овај некадашњи комуниста, бар декларативно, приклонио Евроатлантским интеграцијама, либералном капитализму и другим вриједностима „трулог запада“.

Све ово међутим није могло, бар не у потпуносности, помјерити рефлектор са истрага које су у иностранству (у Италији) покренуте због његове умијешаности у шверц цигарете, па и опојних средстава који је досегао свјестске размјере. Мило Ђукановић, премијер једне од најмњих и најсиромашијих држава на свијету стављен је на листу најбогатијих свјетских лидера.

Захваљујући финансијској моћи сумњивог поријекла и апсолутно оданим више тајним него јавним партијско-полицијским и параполицијским структурама, Ђукановић је на свим досадашњим изборима у Црњ Гори био непобједив. Онога тренутка, када је опозиција, бар њен значајан дио, одлучио да престане бити играч у његовој игри, Ђукановићева моћ се срушила као кула од карата.

Након што је његова полиција силом разбила мирне протесте опозције, на улице Подгорице, на забрењени скуп, слиле су се ријеке људи из свих дијелова Црне Горе. Демократском фронту су се придружиле све релевантне политичке странке и групе које их до јуче нису подржавале.

Полицијске снаге широм државе су одбиле да употријебе силу против голоруког народа и полицијске баријере су се рушиле као куле од карата.

Десио се међутим и можда најбитнији преокрет онога трена када су подршку демонстрантима јавно, преко својих дипломатких канала изразили САД, ЕУ и Русија! Тог трена стављен је печат на Ђукановићеву владавину, због чега су лидери опозиције, највјероватније и одлучили, да протесте зауставе како не би дошло до непотребног насиља и оставе Ђукановићу рок до суботе, када ће се, како су поручили „сва Црна Гора слити у Подгорицу“.

Миле

„Поредити Мила и Милу је неумјесно“, каже у поруци коју ми је данас упутио један љубитељ лика и дјела... Колико год да сам се смијао оваквој поруци, морам признати да у њој ипак има истине. За разлику од „Чувара Олеговог злата“, Милу Ђукановићу се на терет не може ставити непристојно понашање, псовање мајке новинарима, естрадни наступи под шаторима...

Сигуран сам да Ђукановић себе не би никада назвао „Главним Бајом“, превише је то сирово за његов сицилијански стил. Дакле, признајем, разлике ипак постоје и не само те. Док је Мило Ђуканови од комунизма преко великосрпског национализма догурао до великог Црногорца и европејца, Миле је од комунисте, Марковићевог реформисте, атеисте, љубимца запада, или „дашка свјежег вјетра на Балкану“ , како га је назвала Мадлен Олбрајт, израстао у: великог Србина, који „не признаје Босну и Херцеговину“, антизападњака, русофила, кума многих православних храмова и пуну десну руку патријарха Иринеје.

Иако „није био луд да учествује у рату“, Додик је двадесет година након рата, постао „оснивач“ и „чувар“ Српске.

Разликују се Мило и Миле и по пословима које су обављали. Чисто сумњам да су шверцовали исту марку цигарета, иако обојица имају чврсте „пословне везе“ у Италији.

Миле није у позицји у којој је Мило. Као прво он нема државу. Тачније, има државу али за вратом. Том државом владају ови који су на нивоу ентитета опозиција. Додик одавно нема никакву подршку запада. Однедавно је ваљда свима јасно да нема ни подршку Истока (Русије). Миле има јаку партијско-полицијску структру у РС, али она није ни приближно уштимана као она коју је до неки дан имао Мило.
Миле нема никакав значај у међународним оквирима. Мило је имао, бар када је у питању приступања НАТО пакту или односи према дешавањима у региону (питање Косова, нпр.).

Мило је имао чврсту коалицију у скупштини. Миле има јако климаву колицију с партнерима који га свакодневно политички уцјењују.

Да не говоримо, превише о криминалним аферама, опљачканим милионима, нелегално стеченом богатству чему би се Мило и Миле могли такмичити.

Економски показатљи говоре да је Република Српска по готово свим мјерилима иза Црне Горе.

Опозиција

С друге стране, опозиција у Републици Српској до сада није показала ни најмању спремност да се отворено и озибиљно супротстави режиму као што је то урадила црногорска опозиција која је смрвила силу Мила Ђукановића.

Препричава се како је недавно један од наших врлих опозиционара закукао да он није тај који би могао позивати народ на буну јер забога он има породицу, има жену дјецу, мора на њих мислити.

Гледам како Андрија Мандић, Небојша Медојевић, Милан Кнежевић, Бранко Радуловић, ступају одлучно на полицијски кордон и трпе ударце пендерека, крваре, а не стају. Данима лидери црногорске опозиције спавају у шаторима испред скупштине. Имају ли они породице? Имају зато то и раде. Имају и породице и образ, који им не дозвољава да повију кичму по својим салонима, саопштењима критикујући режим против којег ништа не предузимају или можда против њега ништа и немају. Љепше им овако. Па нека се буни онај коме је лоше.

Само неће то ићи тако. Морају бити свјесни да на плећима тих којима ће сутра прекипити, који ће дићи куку и мотику, неће засјести у фотеље. Грдно се варају ако се дугачијем надају. Режим ће управо рушити они који имају дјецу а немају је чиме прехранити нити послати у школу. Рушиће га и он и који имају, али не желе да им дјеца одрастају као будући робови, Станковића, Каје или Миле Радишића. Немају ти људи времена нити стрпљења ни за Посебне ни са редовне сједнице Народне скупштине, а све мање и за овакву опозицију.

Недостатак онога што је за лидерство најпотребније неће се покрити луксузним аутима, скупим одијелима нити бесмисленим наклапњем са режимском машинеријом у Народној скупштини. Режим се тако не руши, тако му се даје легитимитет.

 

Аутор: Миљан Ковач

Импулспортал

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

Друг

19.10.2015 18:03

Само демократски, а ти демонстрирај у свом двористу. Ову Републику сви правимо и нико нема права је русити а то сто позивате не унистење и русенхе. 4 године рата и ником недамо Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За кога?

19.10.2015 18:41

За кога је ратовао мој отац? За Додикове слепере цигарета и цистерне нафте?

Name

РЕ Друг

19.10.2015 18:50

Ти од суме не видис дрвеце. Па твој Златар и партиски колега бесомуцно руси (пљацка, брука, понизава) РС вец пуних 10 година. Имас ли ти оци. Ста це ти сутра кад он оде (а отици це) дјеца и унуци радити и јести. Мораце отплацивати енормни дуг који је акумулирао садасњи резим. Пробуди се, несто се десава, и твоја се судбина рјесава

Name

Ненад БЛ

19.10.2015 18:52

Нецемо руситу насу Републику Српску русицемо мафију и резим и њене највеце непријатеље лопове и криминалце.Додик и мафија нису Република Српска!

Name

Тврдим

19.10.2015 18:53

Ако кроз демонстрације у ЦГ падне Мило Дјукановиц (а на залост неце јер је опозиција разједињена и поткупљена), пасце и нас диктатор на исти нацин. Само сто це код нас битибкрвавије

Name

НАШ

19.10.2015 19:00

Знаш кад ћете Милета срушити демократски. У Лимбуру мјесецу.

Name

Народни бунт!

19.10.2015 19:12

Начин није битан, битно је да му видимо ледја! Доста нам је очи замазивао ове силне године! И сад се осилио и умисља да је Пријеки народни суд да проглашава некога издајником! Ово је почетак краја! Зивјела народна воља!

Name

бл

19.10.2015 19:49

Не поистовјецуј русење резима са русењем Републике! Република се треба бранити русењем резима јер јој је он највеци непријатељ.

Name

ре Друг

20.10.2015 05:21

Ускоро ће протести и код нас. Пошто је опозиција јад и биједа, протесте ће организовати група грађана којој ће се прикључити и чланови свих опозиционих .странака. Веома ситно бројите.

Name

ТИРАНИН

21.10.2015 06:31

Давно сам негдје процитао да среца тиранина поцива на бједи и несреци народа.Овај двојац нека размисли ста це их снаци.

Name

ПОДГОРИЦА

19.10.2015 18:06

СЛИКЕ ИЗ ПОДГОРИЦЕ СУ ДОКАЗ ДА ДИКТАТОРИ КРИМИНАЛЦИ НЕ НАПУСТАЈУ ВЛАСТ МИРНИМ ПУТЕМ ЈА СЕ НАДАМ ДА ЦЕ ДОДО ОТИЦИ МИРНО И ДОСТОЈАНСТВЕНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

19.10.2015 19:12

Додикциц нас задузује на стотине милиона да би сацувао узас од политике,тако да без силе неце отици на сметљисте или рециклазу!!!

Name

треф

19.10.2015 19:20

Вецу глупост ниси могао написати,па твој додо це прије РС гурнути у рат него да се повуце мирно..

Name

ацо

19.10.2015 18:11

Свака цаст за текст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бимбо

19.10.2015 18:23

Какве везе имају ова два лидера, потпуно супротна прица. Мило издајица окренуо леђа Србима, Русима, кренуо ка НАТО-у. Миле патриота, какво спиновање!

Name

Еxплаинед

19.10.2015 19:18

@бимбо: Мило је отргнуо ЦГ од православља у свим облицима. Миле пљачка РС и слаби нас, а све је под хипотеком банака које су ближе католицима или масонима. Опет одвајање од православља. Свјетски лидери не воле православље и шиите јер не признају ЈЕДАН ЦЕНТАР МОЋИ.

Name

миломиле

19.10.2015 18:12

Исто се понашају у народним одјелима и све користе народно до максимума, иста имена носе исто размишљају исте работе раде за свој интерес, исто им је народ надрљао срозао се њима и пропао у њиховој диктатури.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

19.10.2015 18:16

То је то! И врапци на грани знају да је резим сазрио и да му се близи крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

19.10.2015 18:18

Све има свој поцетак и крај па тако и резими.И овај Милин се близи крају,само до тог краја бице јос много тога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

19.10.2015 18:19

БРАВО ЗА ЧЛАНАК, МИСЛИМ ДА ЈЕ У ЊЕМУ ОПИСАНА СУШТИНА ПОЛИТИКЕ У РС, ИМА ДОСТА СЛИЧНОСТИ У Ц.ГОРИ И РС. ОБЕМА ВЛАДА МАФИЈА АЛИ НЕ ОНА КЛАСИЧНА ВЕЋ ПОЛИТИЧКА, КОЈА ЈЕ МНОГО ОПАСНИЈА ЈЕР СЕ ПРОТИВ ЊЕ МОЖЕ БОРИТИ САМО НАРОД У ВЕЛИКОМ БРОЈУ КОЈИ НЕКО МОРА ДА ПОВЕДЕ ИНАЧЕ НИШТА ОД ТОГА. У РС ТАКВИХ ЗАСАД НЕМА, НИКО ОД ОПОЗИЦИЈЕ НЕМА ХРАБРОСТИ, ТО СЕ ВИДИ, МОЖДА НЕКО ОД ОВИХ МЛАЂИХ, А ОНИ НЕМАЈУ ХАРИЗМЕ. АКО ПАДНЕ РЕЖИМ У ЦГ, МИСЛИМ ДА ЋЕ И ОВДЕ НЕКО СМОЋИ ХРАБРОСТИ ДА КРЕНЕ НАПРЕД ЈЕР НАРОДУ САМО ТРЕБА НЕКО ДА КРЕНЕ И ОНДА НЕМА ПОВРАТКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уз то и...

19.10.2015 18:19

Закон о поријеклу имовине, па одузети свима нелегално стечено. То је предуслов за било шта даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

19.10.2015 18:22

Све честитке за чланак. Врло сажет а што је најважније тачан опис ситуације у Црној Гори и Српској... Ја биих још додао да Српска има скоро три пута више становника од Црне Горе и три пута килавију опозицији. Лидери опозиције у Српској су оничне п***е . Да није тако неби Додик владао толике године. Вође опозиције у Српској немају м**а да било шта покрену а камо ли да изведу народ на улице и поведу га у рушење режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

19.10.2015 18:23

Како су лијепи на слици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хихон

19.10.2015 18:27

Кретену мали кад би смио ово написати о Милу у ЦГ. Да ти је Додо ко Мило рибе би те појеле у мору, јадове мали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

19.10.2015 20:54

Е другар, мислиш ли да њега сом може прогутати?

Name

Браво

19.10.2015 18:31

Наша опозиција је салонска. Они су Савез за попуштање. Превише они воде рачуна о свом конфору и зато ће остати без њега јер како вријеме пролази све је мање разлике између једних и других, иста им је љубав-власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инжењер

19.10.2015 20:20

Челници су се ухљебили на плате од 7000КМ, плус такозване националне пензије. Њима ништа друго ни не треба.

Name

семберац

19.10.2015 18:39

Алал вјера мајсторе

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.10.2015 18:43

Не заборавите црногорци су јунаци а ми дроба обицна доста два полицајца да растјерају Протесте сваке врсте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

19.10.2015 18:46

Црногорци су јунаци наси се радије одлуцују да иду у папке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

19.10.2015 18:50

Мислим да је претходни петнаестогодисњи период са аспекта српских политицара и политике најсрамнији у историји српског народа. Овај резим по сваку цијену се мора русити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамо амо

19.10.2015 19:04

Исправно!

Name

И. САРАЈЕВО

19.10.2015 18:57

Ово ће се десити и у Републици Српској,а човјек који ће повести народ и опозицију ће бити Драган Чавић,он једини има храбрости и снаге за то... Политичар и човјек далеко испред свих... А текст је за 10.

ОДГОВОРИТЕ
Name

озренац

19.10.2015 18:57

ДОСТА ЈЕ БРАТЕ И ВАС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста је бас

19.10.2015 19:11

Републиком Српском влада невјероватно дрска банда која контролисе све полуге дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Редом од 90-их

19.10.2015 19:31

Момо Мандић, Рајко Дукић, Драгичевић, Раде Ћорић, Зоран Стеванаускас, Гоци Павловић, Петковић Требиње, Миле Додик, Каја, Слободан Станковић, Љубо Ћубић, Будо Станковић, Мића Калдера, Кесић, Пантелија Дамјановић, Павић, Чубриловић, Шпирић, Шкрбић, Станетић, Кљајчин, Крунић, Петар Ђокић...испитати шта имају и њихове токове новца...ту је 98% проблема РС.

Name

ПАНТЕЛИЈА

20.10.2015 00:52

Смо кад се сјетим Пантелије Дамјановица Радикалне странке и његове борбе и сукоба сДодиком.Предје Панта на страну против које се борио и ријеси све своје проблеме у Бањалуци и јос се просири и на друге градове.Мој Пантелија, дјабе ти правис цркве давно је твој покојни брат Дјуро због кога си се ти стидио,рекао да је он богатији и сретнији од тебе.

Name

борац

19.10.2015 19:45

Мило вс Миле као да бирас измедју Нато вс Русија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН КАТАЛИНА

19.10.2015 19:45

ВРЕМЕ ЈЕ ДА И МИ СКИНЕМО СВОГ МИЛЕТА,БОЉЕ МИЛОМ НЕГО СИЛОМ , АЛ О ТОМ ПО ТОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВСС

19.10.2015 19:55

РУШИТИ ЛОПОВЕ, А НЕ РС. КО ТО ПОИСТОВЈЕЋУЈЕ НИЈЕ САМ СВОЈ. ОВАЈ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ ИМА ЖЕНУ И ДЈЕЦУ И НЕ МОЖЕ НА УЛИЦУ. ДА ЛИ СЕ ДОТИЧНИ ЗАПИТАО КОЛИКО ЊИХ ЈЕ ОСТАВИЛО ИЗА СЕБЕ СУПРУГЕ МАЛУ И НЕРОЂЕНУ ДЈЕЦУ И ДАЛО ЖИВОТ ЗА РС. ОЧИТО ДА ТАЈ ГОСПОДИН ГЛЕДА СВОЈА ПОСЛА И ДА ГА НАРОД НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ. ТАКАВ ОПОЗИЦИОНАР НАМА НЕ ТРЕБА. МНОГО ЈЕ КРВИ ПРОЛИВЕНО ЗА РС И ЗАТО ЈЕ НЕ МОЖЕ ПРЕДСТАВЉАТИ СВАКО. ТО ТРЕБАМО ИМАТИ НА УМУ КАД ГЛАСАМО. НАРОД ГЛАСА ЗА ШАТОРСКА ВЕСЕЉА И ЗАТО НАМ ЈЕ ОВАКО. ПАЗИТЕ ГОСПОДО ГАЗИТЕ ПО КРВЉУ НАТОПЉЕНОЈ ЗЕМЉИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

19.10.2015 20:14

Ово назови народа што је остало иза бораца који су дали своје животе, није ни за шта. Најобичнији шљам. Нажалост, али тако је. Фуј. Умјесто да цијела Бањалука изадје на протесте, они овакву, и градску и републицку власт упорно изгласавају већ 15 година. ИЗГЛАСАВАЈУ! А уништили су нам Мљекару, ХВТ, Руди Чајавец, Космос, Јелшинград, ТАС, Жељезнице РС, Први Мај, Творницу обуће Босна, Трудбеник, Витаминку, РОТАС, Врбас Лакташи, Аутопревоз, Цвјећар, итд, односно баш све! И сад преко буџета још перу овдје прљаве бјелосвјетске паре. КАКАВ ЈЕ ОВО НАРОД! ФУЈ, ФУЈ,ФУЈ!

Name

еxса

19.10.2015 20:00

Мило није америцки цовјек.Он је цовјек мафије.Него занимљиво их видјети овако како сједе,као прицају несто ......они сварно уфурали да су политицари и да њих неко несто пита.Него имају ли ста да казу сад кад је убијен Србин у Мостару у улици Блајбурских зртава !!! Ста казу ова двојица устаских слуга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

19.10.2015 20:04

Да се не мјеса толико ових из Федерације у коментаре мозда би се Срби из Реп Српске и слозили око избора своји лидера ал овако другови коментатори видимо вас и из авиона .. Кад буде гласање ! гласацемо за оног за којег сматрамо да це нам бит најбољи ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

19.10.2015 21:10

Најбитније од свега је чињеница да лажне патриоте(а уствари лопови) полако губе конролу над људским судбинама нашег напаћеног народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потомак Цица Дразе Србин Српске Мајевице,

19.10.2015 21:34

Треба русити обојицу; Мила (Дјукановица) и Милу Додика јер су оба увуцена до гусе у корупцију и криминал као и сверц док су браца Срби гинули и стварали Српску Дрзаву Они су наводили нато зликовце на српске полозаје,хапсити обојицу.Брате Мило доста те је било.Зивела опозиција и СЗП и Савез за хапсење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Винчи

19.10.2015 21:36

Не знам како налазите овакве ауторе текста.И јесте неумесно поредити ова два човека.Господин Додик је једини човек који је рекао НЕ свом том западном олошу који константно покушава да наруши дигнитет српског народа.Белосветска банда која покушава да се наруга и у свакој ситуацији понизи Србе на овим просторима.И са таквима треба градити савез, НИКАКО.Рекао је НЕ, нато агресорима који су бомбардовали српску децу осиромашеним уранијумом, где ће се осетити последице још дуго времена.Да нема Републике Српске давно би БиХ ушла у тај ђавољи савез.Како можете написати да Република Српска нема подршку Русије?Како вас није срамота?Па зар Русија није подигла руку против срамотног нацрта резолуције о Сребреници чиме је спречено етикетирање Срба као геноцидног народа.Тај нацрт су донели ти ваши западњаци.То је као мало, је ли?Вама је мало што је Русија спречила да се један народ понизи, што је једина стала на страну Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озна

19.10.2015 23:31

Да Винци, не тролај!

Name

браиндамагед

20.10.2015 02:25

Не погани име генијево својим плиткоумим размисљањем! Боље ти је да се потписујес са Ла Зански, а сто се тице вета на резолуцију заслуга за њу има Додик исто колико и ти, и остали патриоти, русофили и антиглобалисти на навијање, а кљуц за навијање им је донација будзета РС, новац овог напаценог и осиромасеног народа, будзета којем је узгред буди рецено подрску давао мрски ММФ.

Name

Обичан Човек

20.10.2015 05:20

Нисте у праву.Сјећатели се 1998 када је НАТО хелекоптер или нешто друго НАТ_ово, вратио посланика да гласа за Милу.Тада је "Обрван" из Б.Луке најурен као највећа "лопужа".По мишљењу ових исти,а који сад истог лика дижу у свеца.Не знам зашто?.Американци јесу "хоштаплери" то сте у праву,али мало је оних који их напуштају,ја незнам ни једног ко је био за њих и добровољно "Абдицирао" одустао од њих, већ их они баце низ воду ,па се они "гицају" и ствара се привидан осјећај у народу да су храбри и рекли НЕ. Тако је и "храбри Тито" рекао "Стаљину бркатом" НЕ.Јест кад је запад стао иза њега,а ипак је рекоше имао авион загријан за лет у Швајцарску.Што се тиче Русије само су интереси у питању.Хвала им што су спријечили резолуцију,али да су раније мислили до резолуције неби ни дошло.Кад је "Мечка" дошла на њихова врата тад су је видјели.Козирјев и Јелцин су криви што је до резолуције дошло.Подржавају Сирију.Није проблем ,али због својих интереса,а мало због Сиријских. Сирија ,мада ја цијеним Сиријце,али Сирија је за Вашу информацију 1979 . год. прва признала Исламску Државу Иран. Сад то не дјелује лоше,али тад је било и враћа се "бумеранг".Сад је због Америчких "хоштаплера и интереса свих "Хезболах" постао "Авагарда Сиријске Револуције", смијешно да није жалосно ,па можда и страшно и опасно. Поздрав свим људима без обзира на вјеру и нацију.

Name

Одговор

20.10.2015 05:47

Да би им рекао НЕ, морају га нешто питат.Пусти ти Русију, запад и лажни патриотизам из интереса, ако волиш бају онда га води кући...

Name

Српски патриота

19.10.2015 23:17

Браћо Срби,видите ли ви шта нам донесе западна демократија, осјетили сте то на свој кожи, а задњих неколико годинаимали сте прилику да то видите у Авганистану, Ираку, Либији, Египту и Сирији, а данас сте свједоци шта се ради Европи са избјеглицамаиз тих земаља. То желе и код нас. На сцени је она стара народна изрека ''Завади па владај''. Видите ли шта раде са Србијом? Огорчени сам противник криминала,корупцијеи свега негативног у друштву и требамо себоритида натјерамо институције да раде свој посао, а ако нећеда мјењамо кадрове има доста младих и школованих без који су спремни да сеухвате у коштац са проблемима, а наизборима мјењајмо власт. Мисо ти који доводе ове или оне на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

20.10.2015 05:27

Тако раде србски изроди и одроди то јесте комуњаре и јајаре а ова двојица су живи пример таквих Срба и владара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин бл.

20.10.2015 05:32

Мој Миљане,ти отворено позивас на крвопролице оваквим писањем,а друга ствар цим овако мозес прозивати и вриједјати ти зивис у демократском друству.У комунизму би за мање ствати заврсио на Голом Отоку..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.10.2015 07:17

Два лопова на слици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђе рече " Његош

20.10.2015 07:47

Виђесте ли чудо и знамење кад се двије муње прекрстише? Једна сину од Кома к Ловћену, друга сину од Скадра к Острогу, крст од огња жива направише.Помоз, Боже, јаднијем Србима, и ово је неко знаменије!Рече "Велики Његош" , а "Мило" се га одрече.Ако погледате слику у шетњи у шопингу горе. Миле и Мило су у раскораку.Мило је већ склизно са десне ноге,кажу јаче.Руке је спремио само му фале лисице.Миле је на десној,али следује и следећи корак.Што се тиче крвате мислим да су их требали,по мом модном схватању,међусобно замјенути,али имају право и другим. Помоз, Боже, јаднијем Србима, и ово је неко знаменије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

20.10.2015 12:19

САМО ДЕМОНСТРАЦИЈАМА СЕ РУШИ РЕЖИМ СА РУДОЊОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

мићко

20.10.2015 13:05

Нажалост, нема га ко срушити...нажалост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веселин Мандић

20.10.2015 16:32

Дјецо, ово већа политика. Није ово за вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лепи

20.10.2015 22:08

Сваки резим има свој крај па и овај Милов тј.Милин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

20.10.2015 22:09

Наслов све казе: МИЛЕ,МИЛО ДОСТА ТЕ ЈЕ БИЛО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

20.10.2015 22:10

Одлицано запазање и добро написан текст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

20.10.2015 22:11

Субота је близу!? Пад Мила Дјукановица бице вец поцетак рулања авиона и насег Милорада Додика!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко.БЛ

20.10.2015 22:12

Сваки поцетак има и свој крај као и сви резими за које се зна како падају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

20.10.2015 22:22

Додик је толико зла нанијо Републици Српској да це његовим падом и разоткривањем народ за главу да се хвата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

20.10.2015 22:23

Дјукановиц је за Додика господин и опет губи власт,овај нас кркан це пасти као круска само треба јос мало да сазри!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели...

20.10.2015 22:25

Дјукановиц на 600.000 становнука и Додик на 1 200 000 су сразмјено мајвеци лопови у регији! Народ их је разоткрио и зато им је одзвонило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан ДО

20.10.2015 22:28

Готови су обојица! Питање је само тренутка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

21.10.2015 06:16

Докле цете позивати сами себе на ту револуцију? Изадјите висе и срусите га па цете видјети до које цемо славе онда доци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Готово

21.10.2015 14:41

Готов је Баја мишеви јесте ли већ побјегли у рупе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одроди

21.10.2015 16:53

Запад воли да има такве ликове како сто су Миле и Мило, али их засигурно не цијени јер, како издају (уништавају) свој народ, како не би издали (уништили) њихов-рецимо америцки.

ОДГОВОРИТЕ