Mile, Milo dosta je bilo!

Nedavno jedan od naših vrlih opozicionara zakukao da on nije taj koji bi mogao pozivati narod na bunu jer zaboga on ima porodicu, ima ženu djecu, mora na njih misliti. Gledam kako Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Branko Radulović, stupaju odlučno na policijski kordon i trpe udarce pendereka, krvare, a ne staju. 

Region 19.10.2015 | 19:58
Mile, Milo dosta je bilo!

Danima lideri crnogorske opozicije spavaju u šatorima ispred skupštine. Imaju li oni porodice? Imaju zato to i rade. Imaju i porodice i obraz.

Gotov je! Režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori je doživio potpuni slom. Nakon 27 godina vladavine, hiljade građana te zemlje predvođene liderima opozicije su na ulicama Podgorice uspjele ono što su donedavno mnogi smatrali nemogućim.

Istina, premijer Milo Đukanović je još na čelu države, bar do subote do kada mu je dat rok da podnese ostavku. Do prije par dana mnogi su smatrali da je ovo samo čudom moguće. To čudo se desilo, lakše nego što su mnogi zamišljali.

Sada je teže zamisliti čudo koje bi i poslije subote Đukanovića zadržalo na vlasti.

On sada ima dva izbora – da iz ćoška u koji je sabijen izađe sa bijelom zastavom ili da iz njega bude izvučen sa lisicama na rukama.

Slom Đukanovićevog režima poruka je i imperativ svima u regionu koji nemaju ono što su crnogorski opozicionari pokazali da imaju kada su na čelu naroda rekli dosta kriminalu, korupciji, despotiji koja glumi demokratiju.
Ključni momenat ovog istorijskog događaja nije se, međutim, odigrao na podgoričkim ulicama. Sve je počelo onog trenutka kada je opozicija odlučno rekla da Crnom Gorom vlada režim, a s režimo se ne pregovara režim se ruši. U skladu s tim napustili su Parlament i prekinuli svaki kontakt sa režimom uz samo jedan cilj: Režim mora pasti!

I pao je. Svjesni da se ni za jednu političku ideju nije moguće boriti dok državom vladaju kriminal, korupcija i represija, građani Crne Gore su se okupili oko tog cilja i zaboravili na sve moguće podjele: etničke, ideološke, socijalne i pokazali svima da je to jedini put za uspostavljanje normalnog društva.

Da li će i kakvu pouku opoziconi lideri u Republici Srpskoj izvući iz poruke koju je i njima poslala demokratska Crna Gora?

 

Paralela je mnogo, a opravdanja da ne nauče lekciju koju su do sada zaobilazili, više nema.

Milo

Građani Crne Gore, predvođeni liderima opozicije, su nakon što je prvi posegao za primjenom sile, Đukanoviću pokazali kakvom silom raspolažu i njega i njegov režim satjerali u ćošak iz kojeg se se dalje ne može!

Prije samo nekoliko dana ovakav ishod opozicionog bunta mnogi su smatrali nemogućim. Mnogo je argumenata kojim su potrkrepljivane ove tvrdnje.

Opozicija u Crnoj Gori nije bila jedinstvena. Mirne proteste koji su počeli prije dvadesetak dana poveo je Demokratski front (programski savez više opozicionih stranaka) predvođen Andrijom Mandićem, Nebojšom Medojevićem i drugim političkim liderima. Proteste nisu podržali opozicione stranke Socijalistička narodna partija (SNP), Demos, Pozitivna Crna Gora...

Protesti su počeli pred sam ulazak Crne Gore u NATO, smatralo se da zbog ove činjenice Đukanovićev režim uživa punu podršku SAD-a i Zapadnih saveznika. Etnička podijeljenost, posebno ona po srpsko – crnogorskom šavu, kao i ideološka razmimoilaženja, nisu išla u prilog jedinstvu opozicije.

S druge strane, Crna Gora je jedina bivša jugoslovenska republika u kojoj od devedesetih godina nije došlo do promjene vlasti. Mnogi će reći da u toj državi vlast nije promijenjena od 1945. Kada je na njeno čelo došla Komunistička partija (poslije Savez komunista Jugoslavija) i neće pogriješiti.

Krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, mladi kadrovi SK, predvođeni Milom Đukanovićem i Momirom Bulatovićemu u bliskim vezama sa Slobodanom Miloševićem i tada novom komunističkom garniturom u Srbiji, poneseni tzv. „događanjem naroda“ preuzeli su vlast.

Dvadeset osomogodišnji Milo Đukanović postao je najmlađi premijer u Evropi, dok je Momir Bulatović postao predsjednik Crne Gore. Na prvim višestranačkim izborima, SK Crne Gore je ubjedljivo pobijedio. Ova partije je nedugo zatim, promijenila ime u Demokratsku partiju Socijalista koje je i danas na vlasti na čelu sa Đukanovićem.

On je Miloševiću okrenuo leđa tek pred njegov pad s vlasti u Srbiji krajem devedesetih. Zbog toga se sukobio s Miloševiću vjernim Momirom Bulatovićem, kojeg je za kratko vrijeme potpuno maknuo na margine političkog života. Istovremeno, Đukanovićeva retorika se od „velikosrpske“ koja je početkom devedesetih pozivala na „oslobađanje Dubrovnika od ustaša“ i jedinstvo „srpskih zemlja“, pretvorila u „velikocrnogorsku“ koja negira bilo kavu vezu sa srpskim nacionalizmom i seže do negiranja bilo kakvih srpsko-crnogorski veza.

Paralelno sa ovom etničkom „katarzom“ Đukanović je doživio i ideološku, pa se ovaj nekadašnji komunista, bar deklarativno, priklonio Evroatlantskim integracijama, liberalnom kapitalizmu i drugim vrijednostima „trulog zapada“.

Sve ovo međutim nije moglo, bar ne u potpunosnosti, pomjeriti reflektor sa istraga koje su u inostranstvu (u Italiji) pokrenute zbog njegove umiješanosti u šverc cigarete, pa i opojnih sredstava koji je dosegao svjestske razmjere. Milo Đukanović, premijer jedne od najmnjih i najsiromašijih država na svijetu stavljen je na listu najbogatijih svjetskih lidera.

Zahvaljujući finansijskoj moći sumnjivog porijekla i apsolutno odanim više tajnim nego javnim partijsko-policijskim i parapolicijskim strukturama, Đukanović je na svim dosadašnjim izborima u Crnj Gori bio nepobjediv. Onoga trenutka, kada je opozicija, bar njen značajan dio, odlučio da prestane biti igrač u njegovoj igri, Đukanovićeva moć se srušila kao kula od karata.

Nakon što je njegova policija silom razbila mirne proteste opozcije, na ulice Podgorice, na zabrenjeni skup, slile su se rijeke ljudi iz svih dijelova Crne Gore. Demokratskom frontu su se pridružile sve relevantne političke stranke i grupe koje ih do juče nisu podržavale.

Policijske snage širom države su odbile da upotrijebe silu protiv golorukog naroda i policijske barijere su se rušile kao kule od karata.

Desio se međutim i možda najbitniji preokret onoga trena kada su podršku demonstrantima javno, preko svojih diplomatkih kanala izrazili SAD, EU i Rusija! Tog trena stavljen je pečat na Đukanovićevu vladavinu, zbog čega su lideri opozicije, najvjerovatnije i odlučili, da proteste zaustave kako ne bi došlo do nepotrebnog nasilja i ostave Đukanoviću rok do subote, kada će se, kako su poručili „sva Crna Gora sliti u Podgoricu“.

Mile

„Porediti Mila i Milu je neumjesno“, kaže u poruci koju mi je danas uputio jedan ljubitelj lika i djela... Koliko god da sam se smijao ovakvoj poruci, moram priznati da u njoj ipak ima istine. Za razliku od „Čuvara Olegovog zlata“, Milu Đukanoviću se na teret ne može staviti nepristojno ponašanje, psovanje majke novinarima, estradni nastupi pod šatorima...

Siguran sam da Đukanović sebe ne bi nikada nazvao „Glavnim Bajom“, previše je to sirovo za njegov sicilijanski stil. Dakle, priznajem, razlike ipak postoje i ne samo te. Dok je Milo Đukanovi od komunizma preko velikosrpskog nacionalizma dogurao do velikog Crnogorca i evropejca, Mile je od komuniste, Markovićevog reformiste, ateiste, ljubimca zapada, ili „daška svježeg vjetra na Balkanu“ , kako ga je nazvala Madlen Olbrajt, izrastao u: velikog Srbina, koji „ne priznaje Bosnu i Hercegovinu“, antizapadnjaka, rusofila, kuma mnogih pravoslavnih hramova i punu desnu ruku patrijarha Irineje.

Iako „nije bio lud da učestvuje u ratu“, Dodik je dvadeset godina nakon rata, postao „osnivač“ i „čuvar“ Srpske.

Razlikuju se Milo i Mile i po poslovima koje su obavljali. Čisto sumnjam da su švercovali istu marku cigareta, iako obojica imaju čvrste „poslovne veze“ u Italiji.

Mile nije u pozicji u kojoj je Milo. Kao prvo on nema državu. Tačnije, ima državu ali za vratom. Tom državom vladaju ovi koji su na nivou entiteta opozicija. Dodik odavno nema nikakvu podršku zapada. Odnedavno je valjda svima jasno da nema ni podršku Istoka (Rusije). Mile ima jaku partijsko-policijsku struktru u RS, ali ona nije ni približno uštimana kao ona koju je do neki dan imao Milo.
Mile nema nikakav značaj u međunarodnim okvirima. Milo je imao, bar kada je u pitanju pristupanja NATO paktu ili odnosi prema dešavanjima u regionu (pitanje Kosova, npr.).

Milo je imao čvrstu koaliciju u skupštini. Mile ima jako klimavu koliciju s partnerima koji ga svakodnevno politički ucjenjuju.

Da ne govorimo, previše o kriminalnim aferama, opljačkanim milionima, nelegalno stečenom bogatstvu čemu bi se Milo i Mile mogli takmičiti.

Ekonomski pokazatlji govore da je Republika Srpska po gotovo svim mjerilima iza Crne Gore.

Opozicija

S druge strane, opozicija u Republici Srpskoj do sada nije pokazala ni najmanju spremnost da se otvoreno i ozibiljno suprotstavi režimu kao što je to uradila crnogorska opozicija koja je smrvila silu Mila Đukanovića.

Prepričava se kako je nedavno jedan od naših vrlih opozicionara zakukao da on nije taj koji bi mogao pozivati narod na bunu jer zaboga on ima porodicu, ima ženu djecu, mora na njih misliti.

Gledam kako Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Branko Radulović, stupaju odlučno na policijski kordon i trpe udarce pendereka, krvare, a ne staju. Danima lideri crnogorske opozicije spavaju u šatorima ispred skupštine. Imaju li oni porodice? Imaju zato to i rade. Imaju i porodice i obraz, koji im ne dozvoljava da poviju kičmu po svojim salonima, saopštenjima kritikujući režim protiv kojeg ništa ne preduzimaju ili možda protiv njega ništa i nemaju. Ljepše im ovako. Pa neka se buni onaj kome je loše.

Samo neće to ići tako. Moraju biti svjesni da na plećima tih kojima će sutra prekipiti, koji će dići kuku i motiku, neće zasjesti u fotelje. Grdno se varaju ako se dugačijem nadaju. Režim će upravo rušiti oni koji imaju djecu a nemaju je čime prehraniti niti poslati u školu. Rušiće ga i on i koji imaju, ali ne žele da im djeca odrastaju kao budući robovi, Stankovića, Kaje ili Mile Radišića. Nemaju ti ljudi vremena niti strpljenja ni za Posebne ni sa redovne sjednice Narodne skupštine, a sve manje i za ovakvu opoziciju.

Nedostatak onoga što je za liderstvo najpotrebnije neće se pokriti luksuznim autima, skupim odijelima niti besmislenim naklapnjem sa režimskom mašinerijom u Narodnoj skupštini. Režim se tako ne ruši, tako mu se daje legitimitet.

 

Autor: Miljan Kovač

Impulsportal

Komentari / 70

Ostavite komentar
Name

Drug

19.10.2015 18:03

Samo demokratski, a ti demonstriraj u svom dvoristu. Ovu Republiku svi pravimo i niko nema prava je rusiti a to sto pozivate ne unistenje i rusenhe. 4 godine rata i nikom nedamo Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Za koga?

19.10.2015 18:41

Za koga je ratovao moj otac? Za Dodikove slepere cigareta i cisterne nafte?

Name

RE Drug

19.10.2015 18:50

Ti od sume ne vidis drvece. Pa tvoj Zlatar i partiski kolega besomucno rusi (pljacka, bruka, ponizava) RS vec punih 10 godina. Imas li ti oci. Sta ce ti sutra kad on ode (a otici ce) djeca i unuci raditi i jesti. Morace otplacivati enormni dug koji je akumulirao sadasnji rezim. Probudi se, nesto se desava, i tvoja se sudbina rjesava

Name

Nenad BL

19.10.2015 18:52

Necemo rusitu nasu Republiku Srpsku rusicemo mafiju i rezim i njene najvece neprijatelje lopove i kriminalce.Dodik i mafija nisu Republika Srpska!

Name

Tvrdim

19.10.2015 18:53

Ako kroz demonstracije u CG padne Milo Djukanovic (a na zalost nece jer je opozicija razjedinjena i potkupljena), pasce i nas diktator na isti nacin. Samo sto ce kod nas bitibkrvavije

Name

NAŠ

19.10.2015 19:00

Znaš kad ćete Mileta srušiti demokratski. U Limburu mjesecu.

Name

Narodni bunt!

19.10.2015 19:12

Način nije bitan, bitno je da mu vidimo ledja! Dosta nam je oči zamazivao ove silne godine! I sad se osilio i umislja da je Prijeki narodni sud da proglašava nekoga izdajnikom! Ovo je početak kraja! Zivjela narodna volja!

Name

bl

19.10.2015 19:49

Ne poistovjecuj rusenje rezima sa rusenjem Republike! Republika se treba braniti rusenjem rezima jer joj je on najveci neprijatelj.

Name

re Drug

20.10.2015 05:21

Uskoro će protesti i kod nas. Pošto je opozicija jad i bijeda, proteste će organizovati grupa građana kojoj će se priključiti i članovi svih opozicionih .stranaka. Veoma sitno brojite.

Name

TIRANIN

21.10.2015 06:31

Davno sam negdje procitao da sreca tiranina pociva na bjedi i nesreci naroda.Ovaj dvojac neka razmisli sta ce ih snaci.

Name

PODGORICA

19.10.2015 18:06

SLIKE IZ PODGORICE SU DOKAZ DA DIKTATORI KRIMINALCI NE NAPUSTAJU VLAST MIRNIM PUTEM JA SE NADAM DA CE DODO OTICI MIRNO I DOSTOJANSTVENO

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

19.10.2015 19:12

Dodikcic nas zaduzuje na stotine miliona da bi sacuvao uzas od politike,tako da bez sile nece otici na smetljiste ili reciklazu!!!

Name

tref

19.10.2015 19:20

Vecu glupost nisi mogao napisati,pa tvoj dodo ce prije RS gurnuti u rat nego da se povuce mirno..

Name

aco

19.10.2015 18:11

Svaka cast za tekst.

ODGOVORITE
Name

bimbo

19.10.2015 18:23

Kakve veze imaju ova dva lidera, potpuno suprotna prica. Milo izdajica okrenuo leđa Srbima, Rusima, krenuo ka NATO-u. Mile patriota, kakvo spinovanje!

Name

Explained

19.10.2015 19:18

@bimbo: Milo je otrgnuo CG od pravoslavlja u svim oblicima. Mile pljačka RS i slabi nas, a sve je pod hipotekom banaka koje su bliže katolicima ili masonima. Opet odvajanje od pravoslavlja. Svjetski lideri ne vole pravoslavlje i šiite jer ne priznaju JEDAN CENTAR MOĆI.

Name

milomile

19.10.2015 18:12

Isto se ponašaju u narodnim odjelima i sve koriste narodno do maksimuma, ista imena nose isto razmišljaju iste rabote rade za svoj interes, isto im je narod nadrljao srozao se njima i propao u njihovoj diktaturi.

ODGOVORITE
Name

Nikola

19.10.2015 18:16

To je to! I vrapci na grani znaju da je rezim sazrio i da mu se blizi kraj.

ODGOVORITE
Name

Milos

19.10.2015 18:18

Sve ima svoj pocetak i kraj pa tako i rezimi.I ovaj Milin se blizi kraju,samo do tog kraja bice jos mnogo toga!

ODGOVORITE
Name

VETERAN

19.10.2015 18:19

BRAVO ZA ČLANAK, MISLIM DA JE U NJEMU OPISANA SUŠTINA POLITIKE U RS, IMA DOSTA SLIČNOSTI U C.GORI I RS. OBEMA VLADA MAFIJA ALI NE ONA KLASIČNA VEĆ POLITIČKA, KOJA JE MNOGO OPASNIJA JER SE PROTIV NJE MOŽE BORITI SAMO NAROD U VELIKOM BROJU KOJI NEKO MORA DA POVEDE INAČE NIŠTA OD TOGA. U RS TAKVIH ZASAD NEMA, NIKO OD OPOZICIJE NEMA HRABROSTI, TO SE VIDI, MOŽDA NEKO OD OVIH MLAĐIH, A ONI NEMAJU HARIZME. AKO PADNE REŽIM U CG, MISLIM DA ĆE I OVDE NEKO SMOĆI HRABROSTI DA KRENE NAPRED JER NARODU SAMO TREBA NEKO DA KRENE I ONDA NEMA POVRATKA

ODGOVORITE
Name

Uz to i...

19.10.2015 18:19

Zakon o porijeklu imovine, pa oduzeti svima nelegalno stečeno. To je preduslov za bilo šta dalje.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

19.10.2015 18:22

Sve čestitke za članak. Vrlo sažet a što je najvažnije tačan opis situacije u Crnoj Gori i Srpskoj... Ja biih još dodao da Srpska ima skoro tri puta više stanovnika od Crne Gore i tri puta kilaviju opoziciji. Lideri opozicije u Srpskoj su onične p***e . Da nije tako nebi Dodik vladao tolike godine. Vođe opozicije u Srpskoj nemaju m**a da bilo šta pokrenu a kamo li da izvedu narod na ulice i povedu ga u rušenje režima.

ODGOVORITE
Name

Joj

19.10.2015 18:23

Kako su lijepi na slici.

ODGOVORITE
Name

hihon

19.10.2015 18:27

Kretenu mali kad bi smio ovo napisati o Milu u CG. Da ti je Dodo ko Milo ribe bi te pojele u moru, jadove mali.

ODGOVORITE
Name

ribar

19.10.2015 20:54

E drugar, misliš li da njega som može progutati?

Name

Bravo

19.10.2015 18:31

Naša opozicija je salonska. Oni su Savez za popuštanje. Previše oni vode računa o svom konforu i zato će ostati bez njega jer kako vrijeme prolazi sve je manje razlike između jednih i drugih, ista im je ljubav-vlast.

ODGOVORITE
Name

inženjer

19.10.2015 20:20

Čelnici su se uhljebili na plate od 7000KM, plus takozvane nacionalne penzije. Njima ništa drugo ni ne treba.

Name

semberac

19.10.2015 18:39

Alal vjera majstore

ODGOVORITE
Name

borac

19.10.2015 18:43

Ne zaboravite crnogorci su junaci a mi droba obicna dosta dva policajca da rastjeraju Proteste svake vrste.

ODGOVORITE
Name

tako je

19.10.2015 18:46

Crnogorci su junaci nasi se radije odlucuju da idu u papke.

ODGOVORITE
Name

Homo sapiens

19.10.2015 18:50

Mislim da je prethodni petnaestogodisnji period sa aspekta srpskih politicara i politike najsramniji u istoriji srpskog naroda. Ovaj rezim po svaku cijenu se mora rusiti!

ODGOVORITE
Name

tamo amo

19.10.2015 19:04

Ispravno!

Name

I. SARAJEVO

19.10.2015 18:57

Ovo će se desiti i u Republici Srpskoj,a čovjek koji će povesti narod i opoziciju će biti Dragan Čavić,on jedini ima hrabrosti i snage za to... Političar i čovjek daleko ispred svih... A tekst je za 10.

ODGOVORITE
Name

ozrenac

19.10.2015 18:57

DOSTA JE BRATE I VAS

ODGOVORITE
Name

Dosta je bas

19.10.2015 19:11

Republikom Srpskom vlada nevjerovatno drska banda koja kontrolise sve poluge drzave.

ODGOVORITE
Name

Redom od 90-ih

19.10.2015 19:31

Momo Mandić, Rajko Dukić, Dragičević, Rade Ćorić, Zoran Stevanauskas, Goci Pavlović, Petković Trebinje, Mile Dodik, Kaja, Slobodan Stanković, Ljubo Ćubić, Budo Stanković, Mića Kaldera, Kesić, Pantelija Damjanović, Pavić, Čubrilović, Špirić, Škrbić, Stanetić, Kljajčin, Krunić, Petar Đokić...ispitati šta imaju i njihove tokove novca...tu je 98% problema RS.

Name

PANTELIJA

20.10.2015 00:52

Smo kad se sjetim Pantelije Damjanovica Radikalne stranke i njegove borbe i sukoba sDodikom.Predje Panta na stranu protiv koje se borio i rijesi sve svoje probleme u Banjaluci i jos se prosiri i na druge gradove.Moj Pantelija, djabe ti pravis crkve davno je tvoj pokojni brat Djuro zbog koga si se ti stidio,rekao da je on bogatiji i sretniji od tebe.

Name

borac

19.10.2015 19:45

Milo vs Mile kao da biras izmedju Nato vs Rusija

ODGOVORITE
Name

DRAGAN KATALINA

19.10.2015 19:45

VREME JE DA I MI SKINEMO SVOG MILETA,BOLJE MILOM NEGO SILOM , AL O TOM PO TOM.

ODGOVORITE
Name

VSS

19.10.2015 19:55

RUŠITI LOPOVE, A NE RS. KO TO POISTOVJEĆUJE NIJE SAM SVOJ. OVAJ IZ OPOZICIJE IMA ŽENU I DJECU I NE MOŽE NA ULICU. DA LI SE DOTIČNI ZAPITAO KOLIKO NJIH JE OSTAVILO IZA SEBE SUPRUGE MALU I NEROĐENU DJECU I DALO ŽIVOT ZA RS. OČITO DA TAJ GOSPODIN GLEDA SVOJA POSLA I DA GA NAROD NE INTERESUJE. TAKAV OPOZICIONAR NAMA NE TREBA. MNOGO JE KRVI PROLIVENO ZA RS I ZATO JE NE MOŽE PREDSTAVLJATI SVAKO. TO TREBAMO IMATI NA UMU KAD GLASAMO. NAROD GLASA ZA ŠATORSKA VESELJA I ZATO NAM JE OVAKO. PAZITE GOSPODO GAZITE PO KRVLJU NATOPLJENOJ ZEMLJI!!!

ODGOVORITE
Name

baš baš

19.10.2015 20:14

Ovo nazovi naroda što je ostalo iza boraca koji su dali svoje živote, nije ni za šta. Najobičniji šljam. Nažalost, ali tako je. Fuj. Umjesto da cijela Banjaluka izadje na proteste, oni ovakvu, i gradsku i republicku vlast uporno izglasavaju već 15 godina. IZGLASAVAJU! A uništili su nam Mljekaru, HVT, Rudi Čajavec, Kosmos, Jelšingrad, TAS, Željeznice RS, Prvi Maj, Tvornicu obuće Bosna, Trudbenik, Vitaminku, ROTAS, Vrbas Laktaši, Autoprevoz, Cvjećar, itd, odnosno baš sve! I sad preko budžeta još peru ovdje prljave bjelosvjetske pare. KAKAV JE OVO NAROD! FUJ, FUJ,FUJ!

Name

exsa

19.10.2015 20:00

Milo nije americki covjek.On je covjek mafije.Nego zanimljivo ih vidjeti ovako kako sjede,kao pricaju nesto ......oni svarno ufurali da su politicari i da njih neko nesto pita.Nego imaju li sta da kazu sad kad je ubijen Srbin u Mostaru u ulici Blajburskih zrtava !!! Sta kazu ova dvojica ustaskih sluga!

ODGOVORITE
Name

Francuz

19.10.2015 20:04

Da se ne mjesa toliko ovih iz Federacije u komentare mozda bi se Srbi iz Rep Srpske i slozili oko izbora svoji lidera al ovako drugovi komentatori vidimo vas i iz aviona .. Kad bude glasanje ! glasacemo za onog za kojeg smatramo da ce nam bit najbolji ...

ODGOVORITE
Name

dnk

19.10.2015 21:10

Najbitnije od svega je činjenica da lažne patriote(a ustvari lopovi) polako gube konrolu nad ljudskim sudbinama našeg napaćenog naroda...

ODGOVORITE
Name

Potomak Cica Draze Srbin Srpske Majevice,

19.10.2015 21:34

Treba rusiti obojicu; Mila (Djukanovica) i Milu Dodika jer su oba uvucena do guse u korupciju i kriminal kao i sverc dok su braca Srbi ginuli i stvarali Srpsku Drzavu Oni su navodili nato zlikovce na srpske polozaje,hapsiti obojicu.Brate Milo dosta te je bilo.Zivela opozicija i SZP i Savez za hapsenje!

ODGOVORITE
Name

Да Винчи

19.10.2015 21:36

Не знам како налазите овакве ауторе текста.И јесте неумесно поредити ова два човека.Господин Додик је једини човек који је рекао НЕ свом том западном олошу који константно покушава да наруши дигнитет српског народа.Белосветска банда која покушава да се наруга и у свакој ситуацији понизи Србе на овим просторима.И са таквима треба градити савез, НИКАКО.Рекао је НЕ, нато агресорима који су бомбардовали српску децу осиромашеним уранијумом, где ће се осетити последице још дуго времена.Да нема Републике Српске давно би БиХ ушла у тај ђавољи савез.Како можете написати да Република Српска нема подршку Русије?Како вас није срамота?Па зар Русија није подигла руку против срамотног нацрта резолуције о Сребреници чиме је спречено етикетирање Срба као геноцидног народа.Тај нацрт су донели ти ваши западњаци.То је као мало, је ли?Вама је мало што је Русија спречила да се један народ понизи, што је једина стала на страну Срба.

ODGOVORITE
Name

Ozna

19.10.2015 23:31

Da Vinci, ne trolaj!

Name

braindamaged

20.10.2015 02:25

Ne pogani ime genijevo svojim plitkoumim razmisljanjem! Bolje ti je da se potpisujes sa La Zanski, a sto se tice veta na rezoluciju zasluga za nju ima Dodik isto koliko i ti, i ostali patrioti, rusofili i antiglobalisti na navijanje, a kljuc za navijanje im je donacija budzeta RS, novac ovog napacenog i osiromasenog naroda, budzeta kojem je uzgred budi receno podrsku davao mrski MMF.

Name

Običan Čovek

20.10.2015 05:20

Niste u pravu.Sjećateli se 1998 kada je NATO helekopter ili nešto drugo NAT_ovo, vratio poslanika da glasa za Milu.Tada je "Obrvan" iz B.Luke najuren kao najveća "lopuža".Po mišljenju ovih isti,a koji sad istog lika dižu u sveca.Ne znam zašto?.Amerikanci jesu "hoštapleri" to ste u pravu,ali malo je onih koji ih napuštaju,ja neznam ni jednog ko je bio za njih i dobrovoljno "Abdicirao" odustao od njih, već ih oni bace niz vodu ,pa se oni "gicaju" i stvara se prividan osjećaj u narodu da su hrabri i rekli NE. Tako je i "hrabri Tito" rekao "Staljinu brkatom" NE.Jest kad je zapad stao iza njega,a ipak je rekoše imao avion zagrijan za let u Švajcarsku.Što se tiče Rusije samo su interesi u pitanju.Hvala im što su spriječili rezoluciju,ali da su ranije mislili do rezolucije nebi ni došlo.Kad je "Mečka" došla na njihova vrata tad su je vidjeli.Kozirjev i Jelcin su krivi što je do rezolucije došlo.Podržavaju Siriju.Nije problem ,ali zbog svojih interesa,a malo zbog Sirijskih. Sirija ,mada ja cijenim Sirijce,ali Sirija je za Vašu informaciju 1979 . god. prva priznala Islamsku Državu Iran. Sad to ne djeluje loše,ali tad je bilo i vraća se "bumerang".Sad je zbog Američkih "hoštaplera i interesa svih "Hezbolah" postao "Avagarda Sirijske Revolucije", smiješno da nije žalosno ,pa možda i strašno i opasno. Pozdrav svim ljudima bez obzira na vjeru i naciju.

Name

Odgovor

20.10.2015 05:47

Da bi im rekao NE, moraju ga nešto pitat.Pusti ti Rusiju, zapad i lažni patriotizam iz interesa, ako voliš baju onda ga vodi kući...

Name

Srpski patriota

19.10.2015 23:17

Braćo Srbi,vidite li vi šta nam donese zapadna demokratija, osjetili ste to na svoj koži, a zadnjih nekoliko godinaimali ste priliku da to vidite u Avganistanu, Iraku, Libiji, Egiptu i Siriji, a danas ste svjedoci šta se radi Evropi sa izbjeglicamaiz tih zemalja. To žele i kod nas. Na sceni je ona stara narodna izreka ''Zavadi pa vladaj''. Vidite li šta rade sa Srbijom? Ogorčeni sam protivnik kriminala,korupcijei svega negativnog u društvu i trebamo seboritida natjeramo institucije da rade svoj posao, a ako nećeda mjenjamo kadrove ima dosta mladih i školovanih bez koji su spremni da seuhvate u koštac sa problemima, a naizborima mjenjajmo vlast. Miso ti koji dovode ove ili one na vlast.

ODGOVORITE
Name

Серафим

20.10.2015 05:27

Тако раде србски изроди и одроди то јесте комуњаре и јајаре а ова двојица су живи пример таквих Срба и владара.

ODGOVORITE
Name

srbin bl.

20.10.2015 05:32

Moj Miljane,ti otvoreno pozivas na krvoprolice ovakvim pisanjem,a druga stvar cim ovako mozes prozivati i vrijedjati ti zivis u demokratskom drustvu.U komunizmu bi za manje stvati zavrsio na Golom Otoku..

ODGOVORITE
Name

Boki

20.10.2015 07:17

Dva lopova na slici.

ODGOVORITE
Name

Đe reče " Njegoš

20.10.2015 07:47

Viđeste li čudo i znamenje kad se dvije munje prekrstiše? Jedna sinu od Koma k Lovćenu, druga sinu od Skadra k Ostrogu, krst od ognja živa napraviše.Pomoz, Bože, jadnijem Srbima, i ovo je neko znamenije!Reče "Veliki Njegoš" , a "Milo" se ga odreče.Ako pogledate sliku u šetnji u šopingu gore. Mile i Milo su u raskoraku.Milo je već sklizno sa desne noge,kažu jače.Ruke je spremio samo mu fale lisice.Mile je na desnoj,ali sleduje i sledeći korak.Što se tiče krvate mislim da su ih trebali,po mom modnom shvatanju,međusobno zamjenuti,ali imaju pravo i drugim. Pomoz, Bože, jadnijem Srbima, i ovo je neko znamenije!

ODGOVORITE
Name

OGI PRIJEDOR

20.10.2015 12:19

SAMO DEMONSTRACIJAMA SE RUŠI REŽIM SA RUDONJOM

ODGOVORITE
Name

мићко

20.10.2015 13:05

Нажалост, нема га ко срушити...нажалост!

ODGOVORITE
Name

Veselin Mandić

20.10.2015 16:32

Djeco, ovo veća politika. Nije ovo za vas.

ODGOVORITE
Name

Lepi

20.10.2015 22:08

Svaki rezim ima svoj kraj pa i ovaj Milov tj.Milin!

ODGOVORITE
Name

Luka

20.10.2015 22:09

Naslov sve kaze: MILE,MILO DOSTA TE JE BILO!

ODGOVORITE
Name

Nemanja

20.10.2015 22:10

Odlicano zapazanje i dobro napisan tekst!

ODGOVORITE
Name

Lune

20.10.2015 22:11

Subota je blizu!? Pad Mila Djukanovica bice vec pocetak rulanja aviona i naseg Milorada Dodika!?

ODGOVORITE
Name

Zeljko.BL

20.10.2015 22:12

Svaki pocetak ima i svoj kraj kao i svi rezimi za koje se zna kako padaju!

ODGOVORITE
Name

Semberac

20.10.2015 22:22

Dodik je toliko zla nanijo Republici Srpskoj da ce njegovim padom i razotkrivanjem narod za glavu da se hvata!

ODGOVORITE
Name

Branko

20.10.2015 22:23

Djukanovic je za Dodika gospodin i opet gubi vlast,ovaj nas krkan ce pasti kao kruska samo treba jos malo da sazri!

ODGOVORITE
Name

Beli...

20.10.2015 22:25

Djukanovic na 600.000 stanovnuka i Dodik na 1 200 000 su srazmjeno majveci lopovi u regiji! Narod ih je razotkrio i zato im je odzvonilo.

ODGOVORITE
Name

Bogdan DO

20.10.2015 22:28

Gotovi su obojica! Pitanje je samo trenutka!

ODGOVORITE
Name

Goran

21.10.2015 06:16

Dokle cete pozivati sami sebe na tu revoluciju? Izadjite vise i srusite ga pa cete vidjeti do koje cemo slave onda doci.

ODGOVORITE
Name

Gotovo

21.10.2015 14:41

Gotov je Baja miševi jeste li već pobjegli u rupe?

ODGOVORITE
Name

Odrodi

21.10.2015 16:53

Zapad voli da ima takve likove kako sto su Mile i Milo, ali ih zasigurno ne cijeni jer, kako izdaju (uništavaju) svoj narod, kako ne bi izdali (uništili) njihov-recimo americki.

ODGOVORITE