Исламисти у Сирији регрутују и дјецу

Комплетна командна инфраструктура једне од терористичких група које дјелују у провинцији Хама поремећена је због руских ваздушних напада, саопштило је Министарство одбране Русије.

Свијет 18.10.2015 | 15:25
Исламисти у Сирији регрутују и дјецу

Према подацима руских оружаних снага, у редовима "Исламске државе" све је више дезертера на сјеверу и сјевероистоку Сирије. У провинцији Рака, "Исламска држава" почела је са мобилизацијом свакога старијег од 14 година.

У провинцијама Идлиб и Хама команданти раздвајају породице под пријетњом употребе оружја како би регрутовали и дјецу, наводи се у саопштењу које преноси "Раша тудеј".

"У порасту су и међусобни сукоби различитих џихадистичких група око контроле територија и финансијских средстава", саопштило је Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да је према радио комуникацији, која је недавно пресретнута, "Исламска држава" извела три напада аутомобилом бомбом на групу "Ал Нусра фронт".

Лидери "Исламске државе" захтијевају да њихови регионални команданти више користе аутомобиле бомбе и друга импровизована експлозивна средства у борби против сиријске војске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

19.10.2015 04:14

Имали бога на овом свијету шта се све ради

ОДГОВОРИТЕ