Islamisti u Siriji regrutuju i djecu

Kompletna komandna infrastruktura jedne od terorističkih grupa koje djeluju u provinciji Hama poremećena je zbog ruskih vazdušnih napada, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Svijet 18.10.2015 | 15:25
Islamisti u Siriji regrutuju i djecu

Prema podacima ruskih oružanih snaga, u redovima "Islamske države" sve je više dezertera na sjeveru i sjeveroistoku Sirije. U provinciji Raka, "Islamska država" počela je sa mobilizacijom svakoga starijeg od 14 godina.

U provincijama Idlib i Hama komandanti razdvajaju porodice pod prijetnjom upotrebe oružja kako bi regrutovali i djecu, navodi se u saopštenju koje prenosi "Raša tudej".

"U porastu su i međusobni sukobi različitih džihadističkih grupa oko kontrole teritorija i finansijskih sredstava", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je prema radio komunikaciji, koja je nedavno presretnuta, "Islamska država" izvela tri napada automobilom bombom na grupu "Al Nusra front".

Lideri "Islamske države" zahtijevaju da njihovi regionalni komandanti više koriste automobile bombe i druga improvizovana eksplozivna sredstva u borbi protiv sirijske vojske.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

19.10.2015 04:14

Imali boga na ovom svijetu šta se sve radi

ODGOVORITE