Побуна у Подгорици: Протест у 19 часова

Предсједништво Демократског фронта најавило је синоћ да ће позвати остатак опозиције да се прикључи протестима против власти, “јер у овом тренутку политичке сујете треба оставити по страни”, речено је јуче “Вијестима” из тог политичког савеза.

Регион 18.10.2015 | 14:50
Побуна у Подгорици: Протест у 19 часова

Демократски фронт (ДФ) организоваће протестно окупљање вечерас у 19 часова на Тргу Републике у Подгорици, сазнаје портал “Вијести”.

То је порталу “Вијести” потврдио посланик ДФ Славен Радуновић.

Предсједништво ДФ-а најавило је синоћ да ће позвати остатак опозиције да се прикључи протестима против власти, “јер у овом тренутку политичке сујете треба оставити по страни”, речено је јуче “Вијестима” из тог политичког савеза.

Андрија Мандић, лидер Демократског фронта, изразио је данас забринутост да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата и рекао да неће учествовати на састанку и седници проширеног састава колегијума са председником Скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем.

- И мимо тога ми не немамо поверење у Ранка Кривокапића јер је управо члан његове странке министар унутрашњих послова и један од кључних људи који је употребио силу над мирним и ненасилним демонстрантима који су протестовали. За вечерас је председништво Демократског фронта договорило да се посланици нашег политичког савеза окупе на главном подгоричком тргу, где смо такође позвали и друге посланике и колеге из опозиције који до сада нису учествовали у нашим протестима како би исказали солидарност и подршку против насиља и бруталности које је полиција применила против грађана Црне Горе, који су демонстрирали испред Скупштине - изјавио је Мандић за Курир.

Он је рекао да ће чланови Демократског фронта, као и остали демонстранти који су претходних дана подржавали протест опозиције у Подгорици, прошетати и вечерас улицама црногорске престонице.

- Наша је намера да вечерас прошетамо до зграде МУП, а то како ће се понашати полиција, много ме и не интересује. Знам да ћемо урадити све што је нашој моћи како бисмо упозорили да се Црна Гора налази на ивици грађанског рата и да репресија и бруталност које полиција показује није добра ни за кога - рекао је Мандић.

Полиција је јуче ујутру насилно прекинула миран протест испред Скупштине Црне Горе, а увече опет интервенисала и шок бомбама, сузавцем и пендрецима спријечила шетњу руководства ДФ-а са грађанима центром града.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Да не заборавите

18.10.2015 11:45

Ако су вам одузели вашу имовину, дакле згрнули све ваше шаторе у смеће, требате тужити државу з анадокнаду штете пошто су то били мирни протести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

18.10.2015 11:48

Како то да се Америка не огласи против диктатора? Зар неко ко је више од 20 година на власти не треба да се макне из политике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

18.10.2015 12:20

Која Америка, она што доноси демократију бомбама...

Name

Њихов

18.10.2015 12:36

Зато што је Мило њихов сатрап.

Name

Брод

18.10.2015 11:55

Сретно опозицијо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

18.10.2015 12:54

Шиптари не дају Милу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

18.10.2015 13:44

Да ли си мислио на ове из Лакташа ?

Name

Само тако....

18.10.2015 14:04

Само напред бомбе у руке коктеле и оплети па нек онда ударе

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

18.10.2015 14:36

Да имамо памети дигли би буну сви на Балкану против багре балканске од политицара!!!

ОДГОВОРИТЕ