Pobuna u Podgorici: Protest u 19 časova

Predsjedništvo Demokratskog fronta najavilo je sinoć da će pozvati ostatak opozicije da se priključi protestima protiv vlasti, “jer u ovom trenutku političke sujete treba ostaviti po strani”, rečeno je juče “Vijestima” iz tog političkog saveza.

Region 18.10.2015 | 14:50
Pobuna u Podgorici: Protest u 19 časova

Demokratski front (DF) organizovaće protestno okupljanje večeras u 19 časova na Trgu Republike u Podgorici, saznaje portal “Vijesti”.

To je portalu “Vijesti” potvrdio poslanik DF Slaven Radunović.

Predsjedništvo DF-a najavilo je sinoć da će pozvati ostatak opozicije da se priključi protestima protiv vlasti, “jer u ovom trenutku političke sujete treba ostaviti po strani”, rečeno je juče “Vijestima” iz tog političkog saveza.

Andrija Mandić, lider Demokratskog fronta, izrazio je danas zabrinutost da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata i rekao da neće učestvovati na sastanku i sednici proširenog sastava kolegijuma sa predsednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem.

- I mimo toga mi ne nemamo poverenje u Ranka Krivokapića jer je upravo član njegove stranke ministar unutrašnjih poslova i jedan od ključnih ljudi koji je upotrebio silu nad mirnim i nenasilnim demonstrantima koji su protestovali. Za večeras je predsedništvo Demokratskog fronta dogovorilo da se poslanici našeg političkog saveza okupe na glavnom podgoričkom trgu, gde smo takođe pozvali i druge poslanike i kolege iz opozicije koji do sada nisu učestvovali u našim protestima kako bi iskazali solidarnost i podršku protiv nasilja i brutalnosti koje je policija primenila protiv građana Crne Gore, koji su demonstrirali ispred Skupštine - izjavio je Mandić za Kurir.

On je rekao da će članovi Demokratskog fronta, kao i ostali demonstranti koji su prethodnih dana podržavali protest opozicije u Podgorici, prošetati i večeras ulicama crnogorske prestonice.

- Naša je namera da večeras prošetamo do zgrade MUP, a to kako će se ponašati policija, mnogo me i ne interesuje. Znam da ćemo uraditi sve što je našoj moći kako bismo upozorili da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata i da represija i brutalnost koje policija pokazuje nije dobra ni za koga - rekao je Mandić.

Policija je juče ujutru nasilno prekinula miran protest ispred Skupštine Crne Gore, a uveče opet intervenisala i šok bombama, suzavcem i pendrecima spriječila šetnju rukovodstva DF-a sa građanima centrom grada.

(Agencije)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Da ne zaboravite

18.10.2015 11:45

Ako su vam oduzeli vašu imovinu, dakle zgrnuli sve vaše šatore u smeće, trebate tužiti državu z anadoknadu štete pošto su to bili mirni protesti.

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

18.10.2015 11:48

Kako to da se Amerika ne oglasi protiv diktatora? Zar neko ko je više od 20 godina na vlasti ne treba da se makne iz politike?

ODGOVORITE
Name

hehe

18.10.2015 12:20

Koja Amerika, ona što donosi demokratiju bombama...

Name

Njihov

18.10.2015 12:36

Zato što je Milo njihov satrap.

Name

Brod

18.10.2015 11:55

Sretno opozicijo.

ODGOVORITE
Name

Градишка

18.10.2015 12:54

Шиптари не дају Милу!

ODGOVORITE
Name

miki

18.10.2015 13:44

Da li si mislio na ove iz Laktaša ?

Name

Samo tako....

18.10.2015 14:04

Samo napred bombe u ruke koktele i opleti pa nek onda udare

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

18.10.2015 14:36

Da imamo pameti digli bi bunu svi na Balkanu protiv bagre balkanske od politicara!!!

ODGOVORITE