Анализа: Ноле се ''играо'' са Маријем - свега 67 минута!

Квалитет тениса који приказује Новак Ђоковић у овом тренутку вероватно никада није виђен, а последња жртва био је Енди Мари. Дуел двојице најбољих играча на свету, Новака Ђоковића и Ендија Марија, обележила је суверена победа српског играча.

Тенис 17.10.2015 | 22:00
Анализа: Ноле се ''играо'' са Маријем - свега 67 минута!

Ђоковић је "самлео" другопласираног на АТП листи Ендија Марија резултатом 6:1, 6:3 у полуфиналу Мастерса у Шангају.

Он се пласирао у 13. међусобно финале, а дуел на централном терену преломио је у другом гему другог сета, поеном којим је вратио брејк.

Новак га је малтене већ изгубио, али је стигао волеј ривала, потом га лобовао и на крају из тешког положаја одиграо штоп волеј за један од најбољих поена ове године.

У финишу меча виђен је још један сличан, када је после дроп шота финтирао ривала и ухватио га на кривој нози.

Ђоковић је "самлео" другопласираног на АТП листи Ендија Марија резултатом 6:1, 6:3 у полуфиналу Мастерса у Шангају.

Оно што су многи најављивали као финале пре финала у кинеском граду завршено је катастрофом британског играча која је трајала само 67 минута.

Новак је уписао 13. узастопно финале и још једном доказао да тренутно нема конкуренцију јер, када победиш другог играча на листи за 67 минута, то довољно говори.

Србин ће играти 83. финале у каријери против Жо-Вилфреда Цонге чиме је ушао у Топ 10 свих времена.

Сусрет против Марија завршио је са 17 директних поена и седам неизнуђених грешака, док је деструктивни Енди био у дебелом минусу – 9:30.

Ђоковић је послао снажну поруку највећим конкурентима да нема намеру да у догледно време сиђе са светског трона, а нама само остаје да уживамо у партијама најбољег српског спортисте свих времена.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Осло

17.10.2015 21:18

браво СРБИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

18.10.2015 07:01

Браво ЉУДИНО, свака част на побједи.Ти си својим потезима доказао да си оправдао ЕПИТЕТ ЉУДИНА, што многи други могу само сањати. Пуно успјеха у даљњим такмичењима.

ОДГОВОРИТЕ