Analiza: Nole se ''igrao'' sa Marijem - svega 67 minuta!

Kvalitet tenisa koji prikazuje Novak Đoković u ovom trenutku verovatno nikada nije viđen, a poslednja žrtva bio je Endi Mari. Duel dvojice najboljih igrača na svetu, Novaka Đokovića i Endija Marija, obeležila je suverena pobeda srpskog igrača.

Tenis 17.10.2015 | 22:00
Analiza: Nole se ''igrao'' sa Marijem - svega 67 minuta!

Đoković je "samleo" drugoplasiranog na ATP listi Endija Marija rezultatom 6:1, 6:3 u polufinalu Mastersa u Šangaju.

On se plasirao u 13. međusobno finale, a duel na centralnom terenu prelomio je u drugom gemu drugog seta, poenom kojim je vratio brejk.

Novak ga je maltene već izgubio, ali je stigao volej rivala, potom ga lobovao i na kraju iz teškog položaja odigrao štop volej za jedan od najboljih poena ove godine.

U finišu meča viđen je još jedan sličan, kada je posle drop šota fintirao rivala i uhvatio ga na krivoj nozi.

Đoković je "samleo" drugoplasiranog na ATP listi Endija Marija rezultatom 6:1, 6:3 u polufinalu Mastersa u Šangaju.

Ono što su mnogi najavljivali kao finale pre finala u kineskom gradu završeno je katastrofom britanskog igrača koja je trajala samo 67 minuta.

Novak je upisao 13. uzastopno finale i još jednom dokazao da trenutno nema konkurenciju jer, kada pobediš drugog igrača na listi za 67 minuta, to dovoljno govori.

Srbin će igrati 83. finale u karijeri protiv Žo-Vilfreda Conge čime je ušao u Top 10 svih vremena.

Susret protiv Marija završio je sa 17 direktnih poena i sedam neiznuđenih grešaka, dok je destruktivni Endi bio u debelom minusu – 9:30.

Đoković je poslao snažnu poruku najvećim konkurentima da nema nameru da u dogledno vreme siđe sa svetskog trona, a nama samo ostaje da uživamo u partijama najboljeg srpskog sportiste svih vremena.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Oslo

17.10.2015 21:18

bravo SRBINE

ODGOVORITE
Name

Milojko

18.10.2015 07:01

Bravo LJUDINO, svaka čast na pobjedi.Ti si svojim potezima dokazao da si opravdao EPITET LJUDINA, što mnogi drugi mogu samo sanjati. Puno uspjeha u daljnjim takmičenjima.

ODGOVORITE