Бомба у дворишту куће

У Босанској Крупи је и данас на снази стање елементарне непогоде. Након обилних падавина висок водостај Уне угрожава мостове док подземне воде плаве подруме.

Босна и Херцеговина 16.10.2015 | 21:53
Бомба у дворишту куће

Пјешачки дрвени мост оштетили су балвани које је набујала Уна носила, због чега је локална власт прогласила стање елементарне непогоде. Испод моста су водоводне цијеви које снабдијевају водом око 10.000 становника на лијевој обали.

"Уна, али и Сана су достигле висок ниво али већ од синоћ се биљежи значајно опадање. Не би требало доћи до ескалације тих великих ријека", казао је Фахрудин Солак из ФУЦЗ-а.

Код становника Босанске Отоке страх од поплава јењава пред сазнањем да је у улици Оточког батаљона пронађена неактивирана авионска бомба из Другог свјетског рата.

"Бомба стоји ту 70 и нешто година надам се да неће сада експлодирати. Надам се", казао је Асмир Чаушевић.

Припадници Федералне управе цивилне заштите до сада су измјестили преко 70 авио бомби и ниједна није експлодирала. Међутим, ова врста пројектила није им позната. Сигурни су да има јако осјетљив упаљач.

"Морамо евакуисати комплетно све куће. Морамо направити зид у висини ових кућа. Морамо ископати канал око тог зида. Чека нас један велики посао и надати се да неће доћи до ескалације приликом њеног неутралисања", додао је Солак.

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кгб

16.10.2015 20:12

Јест их Хитлер садио кеву своју фасистицку је.. није залио. Ко да је тресње сијао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

16.10.2015 20:45

Е и није успио да направи од нас Њемацку па стварно нема смисла, сад ја морам ици тамо радити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није то Хитлер

17.10.2015 09:33

То су ти исти. Бомбардовање краја су врсиле хрватско-муслиманске снаге у лову на Србе одбјегле из Бихаца. Било би добро да су Њемци али нису. Фрањо Клуз и Руди Цајевац су били ко?

ОДГОВОРИТЕ