Bomba u dvorištu kuće

U Bosanskoj Krupi je i danas na snazi stanje elementarne nepogode. Nakon obilnih padavina visok vodostaj Une ugrožava mostove dok podzemne vode plave podrume.

Bosna i Hercegovina 16.10.2015 | 21:53
Bomba u dvorištu kuće

Pješački drveni most oštetili su balvani koje je nabujala Una nosila, zbog čega je lokalna vlast proglasila stanje elementarne nepogode. Ispod mosta su vodovodne cijevi koje snabdijevaju vodom oko 10.000 stanovnika na lijevoj obali.

"Una, ali i Sana su dostigle visok nivo ali već od sinoć se bilježi značajno opadanje. Ne bi trebalo doći do eskalacije tih velikih rijeka", kazao je Fahrudin Solak iz FUCZ-a.

Kod stanovnika Bosanske Otoke strah od poplava jenjava pred saznanjem da je u ulici Otočkog bataljona pronađena neaktivirana avionska bomba iz Drugog svjetskog rata.

"Bomba stoji tu 70 i nešto godina nadam se da neće sada eksplodirati. Nadam se", kazao je Asmir Čaušević.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite do sada su izmjestili preko 70 avio bombi i nijedna nije eksplodirala. Međutim, ova vrsta projektila nije im poznata. Sigurni su da ima jako osjetljiv upaljač.

"Moramo evakuisati kompletno sve kuće. Moramo napraviti zid u visini ovih kuća. Moramo iskopati kanal oko tog zida. Čeka nas jedan veliki posao i nadati se da neće doći do eskalacije prilikom njenog neutralisanja", dodao je Solak.

Izvor: N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kgb

16.10.2015 20:12

Jest ih Hitler sadio kevu svoju fasisticku je.. nije zalio. Ko da je tresnje sijao.

ODGOVORITE
Name

Da

16.10.2015 20:45

E i nije uspio da napravi od nas Njemacku pa stvarno nema smisla, sad ja moram ici tamo raditi

ODGOVORITE
Name

Nije to Hitler

17.10.2015 09:33

To su ti isti. Bombardovanje kraja su vrsile hrvatsko-muslimanske snage u lovu na Srbe odbjegle iz Bihaca. Bilo bi dobro da su Njemci ali nisu. Franjo Kluz i Rudi Cajevac su bili ko?

ODGOVORITE