Сингапур и Аустралија у трци за најдужи непрекидни лет

Није прошло месец дана откако је компанија "Ер Индија" саопштила да планира да уведе најдужи непрекидни лет на свету у трајању од 18 сати, а конкуренција из Сингапура и Аустралије већ стиже...

Путовања 16.10.2015 | 12:00
Сингапур и Аустралија у трци за најдужи непрекидни лет

Чини се да ће авио-компаније у будућности морати озбиљно да се посвете побољшању електронског система забаве током лета с обзиром на то да у последње време међу компанијама све више расте ривалство по питању увођења изузетно дугих непрекидних летова.

Наиме, ни месец дана након што је авио-компанија "Ер Индија" открила да планира да уведе најдужи непрекидни лет на свету, из неименованог града у Индији до Сан Франциска у САД, већ су се огласиле аустралијска авио-компанија “Квантас” и компанија “Сингапур ерлајнс”.

Захваљујући “Квантасу”, путници би за две године требало да имају могућност да директно из Аустралије отпутују у Велику Британију, док ће из Сингапура бити могуће директно отпутовати за Њујорк. Ови летови трајаће око 19 сати.

“Сингапур ерлајнс” ће за потребе увођења нове понуде набавити сасвим нове летелице, могуће Еебас А350-900, док се “Квантас” определио за боинг 787-9 дримлајнер.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар