Singapur i Australija u trci za najduži neprekidni let

Nije prošlo mesec dana otkako je kompanija "Er Indija" saopštila da planira da uvede najduži neprekidni let na svetu u trajanju od 18 sati, a konkurencija iz Singapura i Australije već stiže...

Putovanja 16.10.2015 | 12:00
Singapur i Australija u trci za najduži neprekidni let

Čini se da će avio-kompanije u budućnosti morati ozbiljno da se posvete poboljšanju elektronskog sistema zabave tokom leta s obzirom na to da u poslednje vreme među kompanijama sve više raste rivalstvo po pitanju uvođenja izuzetno dugih neprekidnih letova.

Naime, ni mesec dana nakon što je avio-kompanija "Er Indija" otkrila da planira da uvede najduži neprekidni let na svetu, iz neimenovanog grada u Indiji do San Franciska u SAD, već su se oglasile australijska avio-kompanija “Kvantas” i kompanija “Singapur erlajns”.

Zahvaljujući “Kvantasu”, putnici bi za dve godine trebalo da imaju mogućnost da direktno iz Australije otputuju u Veliku Britaniju, dok će iz Singapura biti moguće direktno otputovati za Njujork. Ovi letovi trajaće oko 19 sati.

“Singapur erlajns” će za potrebe uvođenja nove ponude nabaviti sasvim nove letelice, moguće Eebas A350-900, dok se “Kvantas” opredelio za boing 787-9 drimlajner.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar