Рок за лиценце до 15. априла 2016. године

Савјет министара БиХ закључио је данас да рок за окончање поступка издавања лиценци возачима Министарства комуникација и транспорта БиХ буде продужен до 15. априла 2016. године.

Босна и Херцеговина 15.10.2015 | 17:28
Рок за лиценце до 15. априла 2016. године

До тада би требало да буде успостављен јединствени информациони систем за примјену Правилника о условима за издавање лиценци и квалификационих картица возача, за шта је Министарство комуникација и транспорта БиХ планирало 200.000 КМ из буџета за 2016. годину, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Ранијим закључком Савјета министара овај рок је трајао до данас.

Информација у вези са примјеном Правилника о условима за издавање лиценци и квалификационих картица возача разматрана је на данашњој сједници на приједлог Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Савјет министара БиХ задужио је Министарство иностраних послова да припреми достави му Приједлог одлуке о оснивању експертске групе за праћење извршења пресуде Европског суда за људска права у случају "Алишић и други".

Експертска група ће предлагати кораке које треба предузети како би се обезбиједило успјешно извршење ове пресуде у корист држављана БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар