Еклстон: Будућност Ред Була је ријешена!

Први човек Формуле 1 Берни Еклстон тврди да ће Ред Бул остати у шампионату по завршетку ове сезоне, истакавши да је будућност аустријског тима сређена.

Остали спортови 16.10.2015 | 08:20
Еклстон: Будућност Ред Була је ријешена!

Челници Ред Була, укључујући власника Дитриха Матешића, претходних недеља су више пута поновили претње да ће се повући из Формуле 1 ако не нађу конкурентан мотор, а да ће са собом повући и други тим у истом власништву – Торо Росо.

После неуспешних преговора са Фераријем и одбојања Мерцедеса да уђе у партнерство са тимом, Ред Бул је током Велике награде Русије ушао у преговоре са Реноом. То не би било ништа чудно да аустријска екипа није раније најавила да ће завршити сарадњу са француском компанијом годину дана пре истека уговора.

Еклстон је признао да су претње Ред Була биле основане и праве, али верује да је ситуација сада решена. Упитан да ли је мислио да ће Ред Бул заиста напустити Формулу 1, први човек шампионата је одговорио:

“У овом тренутку, због свега што се десило, не. Али, раније сам мислио да ће се повући”.

Упитан да разјасни шта се десило, па га је учинило толико сигурним, Еклстон је рекао да је будућност тима решена.

Торо Росо је, с друге стране, тренутно у преговорима са Фераријем, који би могао да му понуди овогодишње моторе у случају да тимови дају једногласну подршку промени правила које је објављено у среду. Светска аутомобилска федерација донела је тада пропис по којем произвођачи мотора свим тимовима са којима сарађују морају да дају исту класу мотора.

Еклстон је такође потврдио да би у случају да Ред Бул ипак одлучи да напусти Формулу 1 то много коштало аустријску компанију због важећег уговора.

“Ако Матешић каже да ће напустити Формулу 1 и то заиста учини, врло добро зна да ће га то много коштати”, нагласио је Еклстон.

Коментари / 0

Оставите коментар